În ultimele luni de zile, autoritățile românești au efectuat mai multe teste privind buna funcționare a autobuzului care circulă și pe șosea, și pe apă.
Vehiculul le-a trecut pe toate cu brio, astfel încât se mai așteaptă acordarea unui acord, după care va fi pus în funcțiune în mod oficial în Călărași.
Autobuzul care circulă și pe uscat, și pe apă, arată ca un vehicul normal, doar că pe lângă instrumentele clasice prezintă și: cârmă, elice, lumini de semnalizare și ancoră.
Are 35 de locuri, însă scaunele nu dispun de centuri de siguranță, ci au dedesubt veste de siguranță.
"Frog Bus-ul se apropie cu pași repezi de ziua lansării, captând din ce în ce mai mult atenția.
Săptămâna aceasta s-a încheiat o nouă etapă a testărilor ce țin de mentenanța preventivă. Puțini au fost cei care au crezut, în urmă cu un an, că un astfel de vehicul va putea fi achiziționat și pus în funcțiune în România și mai ales într-un oraș precum Călărașiul", a transmis Primăria Municipiului Călărași, pe pagina de Facebook.
Autobuzul va fi condus de un șofer și cârmuit de un căpitan
Pe uscat, autobuzul va fi șofat de un șofer, în timp ce pe apă va fi cârmuit de un căpitan naval.
Cu ajutorul acestui mijloc de transport, călătorii se vor putea deplasa până în Silistra, în Bulgaria, parcurgând 12 kilometri pe Dunăre, în aproximativ 30 de minute.
Când va fi pus în funcțiune autobuzul, oficial
Potrivit informațiilor comunicate de autorități, autobuzul nu va circula pe apă în tot anul, ci doar în sezonul de primăvară și în cel de toamnă.
În aceste perioade, apa este suficient de adâncă, pentru ca vehiculul să intre 1 metru în ea.
Oficialii așteaptă să primească un acord din partea autorităților navale, pentru a putea pune în funcțiune în mod real autobuzul care circulă și pe apă, și pe uscat. Prima călătorie va avea loc, cel mai probabil, în luna mai a anului 2024.