Antena 3 CNN Actualitate Premieră în justiţie: un bărbat din Bacău a fost trimis în judecată, pentru că a înşelat o prostituată cu bani falşi

Premieră în justiţie: un bărbat din Bacău a fost trimis în judecată, pentru că a înşelat o prostituată cu bani falşi

prostituate profimedia
Procurorii au considerat că femeia, care presta un serviciu ilicit, a fost înşelată şi prejudiciată. Sursa foto: Profimedia Images
de Carmina Pricopie    |    07 Sep 2024   •   12:58

Un bărbat din Bacău a fost trimis în judecată pentru că a înşelat o prostituată cu bani falşi, acesta fiind primul caz de acest fel din justiţie, spun avocaţii.

Acesta a plătit pentru serviciile sexuale 100 de euro, iar dama de companie l-a reclamat la poliţie. 

Nu doar că nu au aflat de unde are banii falşi, dar 8

Bărbatul care va sta în boxa acuzaţilor pentru că a înşelat o prostituată este din comuna băcăuană Oituz.

„În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt, în sarcina inculpatului că, la data de 01.12.2022, în timp ce era cazat în camera nr. 102 din incinta hotelului, inculpatul a indus-o în eroare pe persoană, prin prezentarea ca adevărat a faptului nereal că bancnota din cupiură de 100 de euro este autentică, şi a pus-o în circulaţie prin oferire în schimbul unor servicii de natură sexuală, fiindu-i astfel produsă o pagubă persoanei vătămate, prin neîncasarea contravalorii serviciilor oferite, şi un folos patrimonial injust inculpatului, prin neplata acestor servicii”, se arată în rechizitoriu.

Bărbatul a fost trimis în judecată la începutul lui iulie, iar în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti scrie negru pe alb că dama de companie a fost înşelată. Şi cel mai probabil femeia a fost cea care l-a reclamat pe client la Poliţie.

„Acest dosar ar putea, din punctul meu de vedere, să stabilească o premieră în justiţia din România, pentru că am citit în actul de trimitere în judecată că persoana vătămată care a prestat servicii de natură sexuală a suferit un prejudiciu constând în contravaloarea serviciilor neplătite.

Ar trebui să se admită şi faptul că prostituţia a devenit dintr-o dată o activitate licită, neprohibită, care nu este împotriva ordinii publice şi care nu contravine bunelor moravuri”, a precizat Mihai Ursu, avocat.

În acelaşi dosar, bărbatul mai are alte două infracţiuni identice, cu altă parte vătămată. 

La trei zile distanţă de la achitarea serviciilor sexuale cu o bancnotă de 100 de euro falsă, băcăuanul a cumpărat dintr-un târg o bormaşină, un pickhammer, două fierăstraie şi o drujbă. Pe unelte a plătit 300 de euro, tot cu bancnote false.

„Asta ar putea însemna până la 14 ani de închisoare, dacă se dau pedepse maxime, în condiţiile în care am reţinut din rechizitoriu că domnul are şi antecedente penale”, mai spune avocatul.

Acesta nu este primul caz în care anchetatorii descoperă valută falsă după plângerile unei prostituate. În 2022, o escortă a dat în vileag o afacere cu bani falşi din Bihor. Atunci anchetatorii au ridicat peste 200.000 de euro falsificaţi. 

Acuzaţia de a fi înşelat o prostituată cu bani falşi este însă fără precedent.

×
Subiecte în articol: bani falsi prostituata Bacău prejudiciu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close