Antena 3 CNN Actualitate Locale Prefectul din Galați cere MAI avizul pentru declararea stării de alertă în județ, în urma inundaţiilor

Prefectul din Galați cere MAI avizul pentru declararea stării de alertă în județ, în urma inundaţiilor

inundatii galati septembrie 2024
Gospodării afectate de inundații, în Galați. Sursa foto: Facebook/ Instituția Prefectului Galați
de Mia Lungu    |    16 Sep 2024   •   16:40

Prefectul din Galaţi, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat Ministerului Afacerilor Interne avizul pentru declararea stării de alertă la nivelul judeţului, ca urmare a inundaţiilor din ultimele zile, potrivit Agerpres.

"Solicitarea declarării stării de alertă a fost formulată în baza centralizatoarelor efectuate la nivelul Instituţiei Prefectului, din care reiese faptul că aproximativ 6.000 de gospodării din 26 de localităţi din judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţii", se precizează într-un comunicat transmis, luni, de Prefectura Galaţi.

Conform sursei citate, datele arată şi că pe mai multe porţiuni de drumuri din judeţ sunt probleme de infrastructură, astfel: DN 25 între Vameş şi Piscu (infrastructură afectată), DN 26 între Rogojeni şi Găneşti (infrastructură afectată), DJ 251 între Slobozia Conachi şi Pechea (drum blocat), DJ 253 între Cudalbi şi Băleni (drum blocat), DJ 242 între Umbrăreşti şi Târgu Bujor (infrastructură afectată), DJ 242B între Băneasa şi Moscu (infrastructură afectată) DJ 242H între Suceveni şi Rogojeni (infrastructură afectată), DJ 251 între localităţile Târgu Bujor - Jorăşti, (infrastructură afectată), DJ 251A între Corod - Drăguşeni şi Nicopole, Brătuleşti (infrastructură afectată), DJ 251H între Corod şi Valea Mărului (infrastructură afectată), DJ 253 între Culdabi - Băleni şi Băleni - Viile (infrastructură afectată), DJ 254 între Iveşti - Costache Negri (infrastructură afectată), DJ 255 între Pechea - Suhurlui şi între Fârţăneşti şi Chiraftei (infrastructură afectată).

De asemenea, Drumul Naţional 25 este închis circulaţiei rutiere între Vameş şi Tudor Vladimirescu din cauza apei de pe carosabil.

"Pentru evaluarea pagubelor de pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale, dar şi din gospodăriile afectate, au fost formate 18 comisii, care s-au deplasat în judeţ încă de la primele ore ale zilei de 16 septembrie. Alte două echipe au fost în teren şi în data de 15 septembrie, acestea evaluând infrastructura rutieră afectată", mai menţionează comunicatul citat.

Potrivit acestuia, în zilele de 15 şi 16 septembrie, s-au recepţionat şi distribuit către autorităţile locale apă potabilă şi alimente neperisabile, trimise în teritoriu de la Rezervele de Stat şi au fost recepţionate şi distribuite 46 de construcţii uşoare din elemente modulate pentru cazare: 16 la Piscu, 18 la Cudalbi, 4 la Costache Negri, 5 la Băneasa şi 3 la Valea Mărului, precum şi cazarmament: paturi, saltele, pături, perne, cearşafuri pat şi saci de dormit.

Totodată, prefectul judeţului Galaţi a solicitat sprijin la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii pentru a fi întreprinse măsurile necesare în vederea restabilirii, în regim de urgenţă, a sistemelor de telecomunicaţii în localităţile afectate de inundaţii.

Încă o persoană a fost găsită decedată, luni, pe raza localităţii Griviţa din judeţul Galaţi, numărul total al persoanelor decedate în urma inundaţiilor de zilele trecute ajungând la şapte, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

×
Subiecte în articol: Galați inundatii stare de alerta MAI
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close