Antena 3 CNN Actualitate Locale Prăpăd în Bistrița. Mii de locuințe au rămas fără curent electric

Prăpăd în Bistrița. Mii de locuințe au rămas fără curent electric

o_1bj73rosq16jpejcb3l1ucu12ck8.jpg
Foto: Agerpres
22 Iun 2017   •   08:19

Ploile torenţiale sub formă de vijelie de miercuri au creat probleme în municipiul Bistriţa, oraşul Năsăud şi comuna Rodna, potrivit bilanţului întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, iar mii de gospodării au rămas temporar fără curent electric. 

Judeţul Bistriţa-Năsăud s-a aflat, până la ora 19,20, sub incidenţa unei avertizări cod portocaliu de ploi. 

Mai mulţi cetăţeni din municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor în vederea evacuării apei din curţi şi beciuri. Printre obiectivele inundate s-au numărat o grădiniţă şi o societate comercială. În sprijinul acestora au intervenit trei echipaje cu motopompe ale ISU, dar şi tei echipaje ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa. 

La acestea s-au adăugat cele peste 30 de intervenţii ale distribuitorului de apă la reţeaua de canalizare, care nu a mai făcut faţă cantităţii mari de apă pluvială şi, astfel, mai multe străzi şi intersecţii au fost inundate. 

Pe raza localităţii Rodna, comitetul local pentru situaţii de urgenţă a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie şi curăţarea, cu ajutorul unui buldoexcavator, a unei porţiuni de circa 200 metri din DN 17 D, pe un singur sens de mers, şi a trei drumuri comunale, acoperite cu aluviuni scurse de pe versanţi. 

De asemenea, au fost afectate două linii de electricitate medie tensiune (Năsăud - Beclean şi Bistriţa - Şieu), cu aproximativ 2.500 de abonaţi. În municipiul Bistriţa, aproximativ 2.000 de abonaţi din zona de nord a oraşului au rămas temporar fără energie electrică după ce un transformator electric s-a ars. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Bistriţa vijelie inundatii
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close