Antena 3 CNN Actualitate Locale Polițist din Sibiu, reținut pentru 24 de ore: Este acuzat că, aflat în timpul liber, a bătut un șofer și i-a lovit și mașina

Polițist din Sibiu, reținut pentru 24 de ore: Este acuzat că, aflat în timpul liber, a bătut un șofer și i-a lovit și mașina

masina politie
Mașină de poliție. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română
de Mia Lungu    |    03 Sep 2024   •   23:49

Un şofer a reclamat că a fost lovit pe o stradă din Cisnădie de un bărbat, care ulterior a fost identificat ca fiind un poliţist aflat în timpul liber. Conducerea IPJ Sibiu a dispus efectuarea unor verificări interne. În urma lor, agentul a fost reținut, marți, pentru 24 de ore.

"În seara de 1 septembrie a.c., la nivelul Poliţiei Oraşului Cisnădie, s-a înregistrat o plângere penală prin care un tânăr reclamă faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 19,30, în Cisnădie, ar fi fost agresat de către şoferul unei autoutilitare, bărbatul lovind şi portiera stânga faţă a autoturismului în care se afla tânărul, în calitate de conducător auto", se arată într-un comunicat transmis luni de IPJ Sibiu.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, respectiv distrugere. Din primele cercetări efectuate a rezultat că suspectul este un poliţist, care era în timpul liber la acel moment.

"Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii situaţiei de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale. În acest context, comanda IPJ Sibiu a dispus, prin Compartimentul Control Intern, declanşarea de verificări cu privire la comportamentul poliţistului în cauză, urmând a se dispune măsuri în consecinţă", se mai menţionează în comunicat. 

Comunicatul IGPR

Având în vedere cazul înregistrat în județul Sibiu, în care este implicat un polițist din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus conducerii Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu să ia toate măsurile legale, atât în ceea ce privește cazul menționat, cât și pentru a preveni alte situații similare, pe viitor.

De asemenea, Inspectorul General al Poliției Române a solicitat conducerii Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu să comunice public, în mod transparent și rapid, toate cazurile gestionate de această unitate de poliție, în special cele în care sunt implicați polițiști, astfel încât opinia publică să fie informată.

Reiterăm faptul că Poliția Română se delimitează ferm de orice comportamente ilegale, care aduc atingere Statutului polițistului.

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close