Antena 3 CNN Actualitate Locale „Podul Prieteniei” dintre România și Bulgaria, intră în reparaţii din luna iulie. Cum se va circula și când vor fi gata lucrările

„Podul Prieteniei” dintre România și Bulgaria, intră în reparaţii din luna iulie. Cum se va circula și când vor fi gata lucrările

„Podul Prieteniei” dintre România și Bulgaria, intră în reparaţii din luna iulie. Cum se va circula și când vor fi gata lucrările
Lucrările vor dura aproximativ doi ani. Sursa foto: Poliția de Frontieră
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   15:12

Prefectura Giurgiu a anunțat că lucrările de reparații la „Podul Prieteniei”, care leagă România de Bulgaria, vor începe în a doua jumătate a lunii iulie.

Oficialităţile din Giurgiu şi Ruse s-au reunit, vineri, în cadrul unei întâlniri de lucru care s-a desfăşurat la sediul Prefecturii Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al instituției, întâlnirea a avut loc la solicitarea părţii bulgare, în contextul demarării, în perioada următoare, a lucrărilor de reparații pe Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu.

„Guvernatorul districtului Ruse a precizat că lucrările de reparații la Podul Prieteniei vor începe în a a doua jumătate a lunii iulie și vor dura 730 de zile.

Citește și: Patru maşini au fost avariate pe Autostrada București-Pitești, din cauza unui rost de dilataţie dislocat. Administratorul drumului a fost amendat

În acest sens, autoritățile bulgare și cele române colaborează permanent, în vederea implementării măsurilor necesare pentru a sprijini cetățenii care tranzitează Podul Prieteniei, astfel încât efectele lucrărilor de reparații să fie cât mai mici, mai ales că acestea se vor desfășura în perioada vacanțelor de vară”, a transmis Prefectura Giurgiu.

Printre măsurile luate se amintesc semaforizarea dirijată și dirijarea traficului de către polițiștii de frontieră în zonele afectate de lucrările de reparații.

În acest context, autoritățile române recomandă cetățenilor să utilizeze și celelalte puncte de trecere a frontierei, potrivit Mediafax.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un actor care participa la FITS a fost găsit inconştient, în centrul Sibiului
x close