Antena 3 CNN Actualitate Locale Plouă în saloanele maternității din Timiș inaugurate acum o lună, în care s-au investit 20 de mil. euro. Apa a fost adunată în găleți

Plouă în saloanele maternității din Timiș inaugurate acum o lună, în care s-au investit 20 de mil. euro. Apa a fost adunată în găleți

ploua maternitate timisoara
Plouă în Maternitatea Bega din Timișoara, inaugurată cu mare fast luna trecută. Sursă colaj foto: Facebook (stânga), captură video (dreapta)
de Andreea Borboros    |    16 Sep 2024   •   15:12

Plouă în Maternitatea Bega din Timișoara, inaugurată cu mare fast luna trecută, după o investiţie de 20 de milioane de euro. Asistentele și infirmierele au folosit găleți după ce apa s-a infiltrat prin acoperiş și chiar pe lângă ușile de termopan.

Probleme grave au fost semnalate la noua maternitate din Timișoara, la doar o lună după inaugurare.

Infiltrațiile de apă cauzate de ploile recente au afectat direct saloanele gravidelor, în ciuda unei investiții de 20 de milioane de euro în această unitate modernă.

Deficiențele de proiectare și execuție, precum o scurgere pluvială insuficientă pe terasa etajului 4, au dus la acumularea apei și deteriorarea condițiilor din spital.

Pe timpul ploii, asistentele și infirmierele s-au grăbit să colecteze apă în găleți pentru ca acestea să nu ajungă în patul gravidelor.

Acesta nu este primul incident, maternitatea fiind afectată anterior de o avarie la sistemul de climatizare la doar o zi după deschidere.

În luna februarie 2024, președintele PNL Timiș anunța inaugurarea, spunând că va fi „cea mai modernă” maternitate din țară, „la standarde europene”.

„Va fi cea mai modernă din țară, la standarde europene. Este prima maternitate construită în zonă de la zero în ultimii cinzeci de ani. Clădirea este gata, acum se lucrează la obținerea acreditărilor. Va avea și o secție pentru fertilizarea in vitro” a declarat președintele PNL Timiș, în cadrul unei emisiuni TV. 

Inaugurarea trebuia să aibă loc în luna iunie a acestui an, dar a fost amânată după ce s-a descoperit că apa de la robinet avea germeni.

„Dintre cei 4 parametri microbiologi analizați (bacterii coliforme, enterococi, E Coli și NTG), doar unul are valori depășite față de valorile maxime admise de legislația în vigoare, și anume parametrul microbiologic NTG (număr total de germeni)”, a transmis la momentul respectiv DSP Timiș, potrivit Opinia Timișoarei.

Maternitatea Bega a fost inaugurată oficial pe data de 12 august 2024.

La 24 de ore de la inaugurare, pe unul din holuri au apărut bălţi după ce un aparat de climatizare a cedat. 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close