Antena 3 CNN Actualitate Locale Peste 260 de schelete umane au fost descoperite în locul unde se va construi un spital din Vaslui

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite în locul unde se va construi un spital din Vaslui

schelete umane getty
Cercetarea arheologică a început în luna aprilie. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    02 Sep 2024   •   13:33

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite în ultimele patru luni cu ocazia descărcării arheologice a zonei unde urmează să se construiască Spitalul nr. 2 din municipiul Vaslui.

Cercetarea arheologică a început în luna aprilie, când, cu ocazia unor lucrări de construcţii demarate în zonă şi sistate ulterior, au fost descoperite 13 schelete umane, 12 adulţi şi un copil. Specialiştii Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare" Vaslui au anunţat la acel moment că nu există indicii potrivit cărora este vorba despre o eventuală groapă comună, ci despre un fost cimitir.

„Au fost efectuate săpături şi până la sfârşitul descărcării arheologice s-au adunat până în 270 de schelete umane. S-au făcut prelevări, au fost etichetate şi transmise la Iaşi pentru determinări. Este vorba despre un fost cimitir cu mai multe nivele de înhumare", a declarat, luni, directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare" Vaslui, Ramona Mocanu, potrivit Agerpres.

Cu ocazia săpăturilor au fost descoperite şi o serie de obiecte care vor fi prezentate în cadrul Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice „Acta Moldaviae Meridionalis", care urmează să aibă loc în cursul lunii septembrie.

Lucrările de construcţii la Spitalul 2 Vaslui au fost reluate.

×
Subiecte în articol: Vaslui cimitir spital schelete umane
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close