Antena 3 CNN Actualitate Locale Patru pompieri au leșinat din cauza căldurii, în timpul intervenției la un incendiu, în Satu Mare. ISU: „Toţi au fost transportaţi la spital”

Patru pompieri au leșinat din cauza căldurii, în timpul intervenției la un incendiu, în Satu Mare. ISU: „Toţi au fost transportaţi la spital”

pompieri smurd isu igsu
Pompierii SMURD, parte din echipele de intervenție ale IGSU. Sursa foto: Facebook/ ISU Satu Mare
de Mia Lungu    |    11 Iul 2024   •   17:21

Patru pompieri, care au intervenit joi la incendiul de la hala de depozitare a deşeurilor de cartoane din municipiul Satu Mare, au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe cu stări de leşin, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Someş".

„Având în vedere temperaturile caniculare şi efortul fizic intens, misiunea este una solicitantă, patru pompieri având nevoie de îngrijiri medicale. Toţi cei patru colegi au fost transportaţi la spital cu stări de leşin. Starea lor este stabilă.", informează ISU.

Mai multe echipaje de pompieri intervin, joi, pentru lichidarea unui incendiu la o hală de depozitare a deşeurilor din carton din municipiul Satu Mare.

Potrivit pompierilor, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de circa 3.000 mp, cu posibilitate de propagare la altă hală. Din primele informaţii, nu sunt victime.

În sprijinul pompierilor din Satu Mare au fost solicitate echipaje de pompieri din Maramureş şi Bihor, dar şi echipaje ale serviciilor voluntare din apropiere.

Având în vedere degajările mari de fum, pentru avertizarea populaţiei din proximitate, pompierii anunţă că a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-ALERT. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu, pentru județul Satu Mare, începând de joi, 11 iulie 2024. Valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37 - 39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close