Antena 3 CNN Actualitate Locale Patru dosare penale au fost deschise după exploziile în lanţ de la Crevedia

Patru dosare penale au fost deschise după exploziile în lanţ de la Crevedia

După exploziile în lanţ de sâmbătă de la Crevedia, Parchetul General, Parchetul Militar şi DNA au deschis patru dosare penale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Aug 2023   •   16:35

Parchetul General anchetează cauzele exploziilor în lanț de la stația GPL iar Parchetul Militar cercetează intervenția pompierilor, după ce 43 de salvatori au fost răniți în a doua deflagrație.

De asemenea, Direcția Națională Anticorupție investighează de ce a funcționat fără autorizație timp de trei ani stația GPL la care s-a produs tragedia de la Crevedia.

„Pe rolul Direcției Naționale Anticorupție au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii. Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, informează DNA.

Deocamdată, cert este că patronul firmei care a administra stația de GPL nu a fost audiat nici la două zile de la tragedie.

Citeşte şi: Bilanţul şi starea victimelor după exploziile în lanţ de la Crevedia

În dosarul anchetat de Parchetul General ieri şi astăzi au fost audiați la IGPR şi câţiva martori, printre care persoane care locuiesc în zonă.

Momentan cercetarea este în rem doar privind fapta până în acest moment. Cel mai probabil nu au fost aduși la audieri până în acest moment administratorii celor două firme, pentru că se așteaptă întâi strângerea probelor. Au fost percheziții la locuințele celor doi.

S-au luat bineînțeles, de acolo documente, dar și de la sediul firmei și se coroborează aceste documente cu declarațiile martorilor care vin aici și cel mai probabil, la final vor fi aduși și cei doi administratori.

Între timp sunt și alte trei anchete cea de la Parchetul Militar, care privește siguranța în muncă, privește practic cum au acționat pompierii și dacă s-a respectat cadrul legal și două dosare deschise de DNA pentru abuz în serviciu. Este doar vorba de două dosare cu același obiect.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Știm în acest moment că ar fi vorba, în primul rând despre un control care ar fi trebuit să aibă loc în anul 2020 și în al doilea rând, ar fi vorba despre ceea ce s-a întâmplat sâmbătă, la Crevedia.

Citeşte şi: Pericolul persistă la Crevedia: Pompierii intervin din nou la locul exploziilor | Unii localnici au părăsit locuinţele

Urmează să vedem exact ce s-a întâmplat de abia după ce vor fi finalizate aceste anchete. Până atunci continuă cercetările și audierile.

Reamintim că două explozii au avut loc sâmbătă la stația GPL din Crevedia. Doi oameni - soț și soție - au murit. Au fost în total 58 de victime, dintre care 43 sunt angajați ai Ministerului de Interne - pompieri, polițiști și jandarmi care au acționat la fața locului.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close