"Împreună cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor am convenit şi în acest an organizarea evenimentului. O delegaţie de la Arhiepiscopie va pleca pentru aducerea Luminii Sfinte, cu un avion privat, aşa cum a fost şi în anii trecuţi", a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.
El a precizat că din anul 2009 CJ Suceava s-a implicat în acest eveniment, inclus în Programul "Paştele în Bucovina".
În acest an, programul "Paştele în Bucovina" a debutat cu Festivalul "Buna Vestire" de la Fundu Moldovei din data de 26 martie, iar programul include acţiuni desfăşurate în tot judeţul Suceava, fiind organizate de primării evenimente precum Festivalul Produselor Tradiţionale de Post de la Adâncata, Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti şi Moldoviţa sau târguri de paşti ce au loc în toate zonele judeţului.
Citește și: Pelerinaj de Florii, în București, încheiat cu o slujbă oficiată de Patriarhul Daniel | Traseul procesiunii
Potrivit lui Flutur, în duminica Paştelui, în data de 16 aprilie, va avea loc un eveniment special la Muzeul Satului Bucovinean.
"Începând cu ora 12,00 va avea loc slujba la biserica din cadrul Muzeului, apoi un concert de toacă, coruri şi clopotele Bucovinei, urmat de un excepţional concert de tobe şi toacă susţinut de maestrul Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara 10 Prăjini.
Invităm sucevenii şi turiştii să vină la aceste evenimente, Suceava devenind un pol de atracţie deosebit, iar aceste forme de turism cultural, religios, se vede că au prins contur puternic în ultimii ani, Bucovina devenind un lider în ceea ce înseamnă autentic, tradiţional, cu o amploare deosebită în perioada marilor sărbători religioase", a mai afirmat preşedintele CJ Suceava.