Antena 3 CNN Actualitate Locale Situaţie fără precedent! Parcul lui Piedone a fost închis temporar. Motivul este incredibil

Situaţie fără precedent! Parcul lui Piedone a fost închis temporar. Motivul este incredibil

parc oraselul copiilor.jpg
Foto: ps4.ro
13 Iul 2016   •   17:23

Decizie incredibilă luată de primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, în plină vacanţă de vară. Edilul a hotărât să închidă temporar funcţionarea echipamentelor şi aparatelor de joacă din Parcul Oraşelul Copiilor, cunoscut şi ca Parcul lui Piedone.

Motivul? În urma efectuării de către Direcția de Poliție Locală Sector 4 și de către Corpul de Control al Primarului Sectorului 4 s-au descoperit o serie de deficiențe incompatibile cu funcționarea în condiții de securitate și siguranță a respectivelor instalații de agrement, în măsura în care nu erau respectate cerințe esențiale impuse prin omologarea ISCIR, precum analiza de risc pentru exploatare și existența unui document care să permită amplasarea în legalitate a acestora pe domeniul public.

Astfel, în unele cazuri era necesară eliberarea unui certificat de urbanism, în altele fiind vorba chiar de autorizație de construire. Mai mult decât atât, în cazul unora dintre respectivele societăți comerciale s-a constatat branșarea neautorizată și, implicit, necontorizată, la instalațiile de apă, canal și energie electrică, instalațiile improvizate punând grav în pericol siguranța micuților care se joacă zilnic în acest parc, se arată într-un comunicat al Primăriei Sector 4.

„Siguranța cetățenilor este prioritară. Deși știu că nu este plăcut ca în plină vară să apară astfel de probleme, sunt sigur că toți vrem să ne știm familiile în siguranță. Fac un apel la agenţii economici, să intre cât mai repede în legalitate, altfel voi fi nevoit să dispun sistarea permanentă a desfășurării activității. Îi rog pe părinţi să aibă grijă de micuții lor, să-i ferească de zonele metalice, ascuţite, de cele alunecoase sau de echipamentele aflate la înălţime. Oamenii nu aveau cum să-și dea seama la ce pericol îşi expun copiii, iată de ce datoria mea ca primar este să iau măsurile care se impun. Este de înțeles că nu putem risca, de aceea, nu vom permite să funcționeze aceste instalații, care, Doamne ferește, pot ceda în orice clipă. Nu ne putem juca cu astfel de lucruri de o importanță vitală. Rezolvând acum aceste probleme în mod temeinic și serios, putem construi împreună un sector în care să fim în siguranță, și atunci când mergem într-un loc de relaxare, dar și când ne deplasăm către serviciu”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close