Antena 3 CNN Actualitate Locale O pădure de brazi a fost pusă la pământ de o furtună, în Maramureş. „Am crezut că rupe casa în două. E dezastru”

O pădure de brazi a fost pusă la pământ de o furtună, în Maramureş. „Am crezut că rupe casa în două. E dezastru”

padure brazi Mihai si Maria Nemes Facebook
Specialiştii vorbesc de un fenomen numit vânt de forfecare, care a adus rafale de peste 90 de km pe oră. Sursa foto: Mihai si Maria Nemes Facebook
de Georgiana Adam    |    02 Iul 2024   •   12:31

O furtună cu puterea unui uragan a pus la pământ marţi, în doar câteva minute, o pădure de brazi, la Văleni, în judeţul Maramureş. 

Localnicii din nordul României sunt îngroziţi şi spun că niciodată nu s-au mai confruntat cu aşa rafale violente de vânt.

„Încă o dată ne arată Dumnezeu Sfântul că cu natura şi cu vremea nu te pui. Uitaţi ce s-a ales din pădurea noastră de brad.

Mătuşa are 70 de ani şi aşa ceva n-a văzut.

E dezastru, n-a rămas nici 10% din brazi”, spune o localnică.

Specialiştii vorbesc de un fenomen numit vânt de forfecare, care a adus rafale de peste 90 de km pe oră.  

Vremea extremă a făcut şi victime. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de trăsnet, pe câmp. Altul a ajuns la spital cu răni grave, după ce l-a lovit o prelată luată pe sus de vântul puternic.

„Era căldură foarte foarte mare şi ne-am aşteptat, dar nu la o furtună aşa periculoasă şi cu aşa urmări devastatoare. 

În circa 10-15 minute a venit o furtună, s-a închis cerul, a venit aşa o ploaie şi o furtună de am crezut că rupe casa în două.

Noi avem aici o livadă şi o pădure de brad, pusă de bunicul soţiei şi bineînţeles că a făcut-o praf, toată a pus-o la pământ. 

Au fost lemne mari şi lemne groase, deci au distrus tot, copaci, pomi fructiferi, meri, nuci, cireşi, tot ce a prins a distrus", povesteşte Mihai Nemeş, cântăreţ.
 

×
Subiecte în articol: furtuna pădure de brazi Maramureș uragan
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Tricolorii s-au întors acasă. Au fost primiți ca niște eroi, de sute de fani
x close