Antena 3 CNN Actualitate Locale Pacienţii din Orşova, afectaţi de conflictul dintre managerul Spitalului Municipal şi primar

Pacienţii din Orşova, afectaţi de conflictul dintre managerul Spitalului Municipal şi primar

Pacienţi disperaţi la Orşova, acolo unde continuă conflictul dintre directorul Spitalului Municipal şi primarul oraşului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2023   •   09:34

Managerul unităţii medicale spune că nu are bani pentru a cumpăra mâncare necesară pacienţilor din cauza Consiliului Local, care refuză să deblocheze fondurile europene de cinci milioane de lei. Primarul din Orşova susţine că blocajul acesta este din vina managerului spitalului. Deşi spitalul dispune de 5,5 milioane de lei, bani suficienţi să se cumpere cele necesare, Consiliul Local nu a probat bugetul unităţii, aşa că fondurile sunt blocate. 

"Să ajungi să diminuezi din raţia de hrană a pacienţilor, să ajungi să pui în felul doi în bolurile de ciorbă, este groaznic", a declarat managerul spiralului. 

Pacienții sunt revoltaţi de această situaţie şi condamnă primăria care nu aprobă bugetul spitalului. În plus, pentru că banii sunt blocaţi, spitalul nu poate instala nici RMN-ul primit cadou printr-o donaţie de la Spitalul din Caransebeș. 

Citeşte şi: Accident pe Autostrada Soarelui | Elicopter SMURD, chemat pentru un copil rănit, în urma impactului dintre trei maşini

"Nu avem bani pentru aparatura medicală. Este groaznic să îi spui unui pacient că nu poate face un EKG pentru că nu sunt bani să se repare aparatura. Să nu mai vorbim de RMN-ul care nu este nici montat", a mai precizat managerul spitalului. 

Primarul oraşului Orşova susţine că managerul are bani, dar vrea să îi afecteze lui imaginea

"Să fim serioşi, acest circ mediatic a fost făcut ca să vă impresioneze pe dumneavoastră. Domnul manager are suficienți bani ca să dea mâncarea în veselă. O face doar în scop electoral", a declarat Marius Stoica, primar Orşova. 

Totodată, primarul şi Consiliul Local nu au aprobat organigrama spitalului şi statutul de funcţii, aşa că unitatea sanitară se va întoarce la statutul de dinainte de pandemie, iar unele cabinete vor fi desființate. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close