Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România unde se va construi o nouă fabrică de piese auto

Orașul din România unde se va construi o nouă fabrică de piese auto

muncitori - getty
Investiția în noua fabrica va ajunge la 60 milioane de euro. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2024   •   00:09

Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, a anunţat, luni seară, că un investitor german din domeniul auto va construi o fabrică în care vor lucra 600 de oameni, unitatea urmând a fi amplasată în Parcul Industrial din localitate.

Potrivit edilului din Siret, Adrian Popoiu, investiţia va ajunge la 60 milioane de euro.

„Astăzi s-a semnat contractul de superficie pentru cinci hectare, între firma care administrează parcul și un investitor german.

Firma Anton Haering, care este unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto din lume. Investitorul dorește să construiască, in trei ani, o fabrică unde să lucreze 600 de angajați. Investiția ajunge la aproximativ 60 de milioane de euro. Această societate a dorit să investească în România. Datorită investițiilor noastre din parcul industrial, a utilităților aduse acolo, a implemetării proiectelor în educație generatoare de forță de munca calificată, a fost ales orașul Siret. Concurența a fost acerbă, mai multe localități din Romania fiind vizitate de investitor. Purtăm discuții de aproape 10 luni și iată azi am reușit să semnăm un document foarte important", a scris pe Facebook edilul Adrian Popoiu.

Primarul oraşului Siret a afirmat că discuţiile cu investitorul german au durat zece luni şi că a existat o concurenţă acerbă cu alte oraşe din România pentru realizarea acestei investiţii.

„Construcția urmează să fie demarată după ce investitorul va depune o aplicație de finanțare la Ministerul de Finanțe și vor obține autorizația de construire", a mai spus el. 

PRIMUL REZIDENT A FOST ACCEPTAT IN PARCUL INDUSTRIAL Astăzi s-a semnat contractul de superficie pentru cinci hectare,...

Publicată de Adrian Popoiu pe Luni, 22 iulie 2024

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close