Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România în care se va deschide o fabrică de vată minerală din sticlă. Peste 100 de noi locuri de muncă vor fi create, după o investiție de 135 milioane de euro

Orașul din România în care se va deschide o fabrică de vată minerală din sticlă. Peste 100 de noi locuri de muncă vor fi create, după o investiție de 135 milioane de euro

O fabrică de vată minerală din sticlă se va deschide anul acesta într-un oraș din România, după o investiție de 135 de milioane de euro. Aceasta va genera peste 100 de noi locuri de muncă.

fabrica tarnaveni
Orașul din România în care se va deschide o fabrică de vată minerală din sticlă. Peste 100 de noi locuri de muncă vor fi create Sursa foto: Knaufinsulation.ro
de Andreea Ştefan    |    12 Ian 2024   •   12:05

Investiția în fabrica Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, în valoare de peste 135 milioane de euro, va contribui la creșterea eficienței energetice în Europa de Est. 

În prima etapă s-au investit peste 4 milioane de euro în modernizarea și retehnologizarea fabricii existente, preluată de companie la începutul anului, pentru a crește producția de la 7.000 de tone pe an de vată minerală la 10.000 de tone.

”Şantierul a luat deja formă, se pot observa primele structuri ridicate ale noii fabrici, iar montajul acestora continuă, inclusiv în zona clădirilor înalte şi în partea structurilor prefabricate din oţel.

Pentru noi a fost şi este foarte important să nu depăşim bugetele şi termenele de construcţie. Iar în prezent suntem în grafic cu toată planificarea, lucru ce ne motivează să fim rezilienţi în continuare“, a declarat Adrian Garofeanu, director general pentru Knauf Insulation România şi Bulgaria, fără a avansa însă o dată exactă pentru inaugurare.

Citește și: Localitatea din România unde se deschide o nouă fabrică. Investiție de 36 milioane euro, într-un domeniu uitat

Noua unitate de producție, ce urmează să fie finalizată în 2024, va fi cea mai modernă fabrică de vată Knauf Insulation din Europa Centrală și de Est, va crea peste 100 de noi locuri de muncă și va asigura o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală cu scopul de a deservi atât necesarul intern, cât și piețele din Europa Centrală și de Est.

”Fiind o afacere de familie cu Menschlichkeit (umanitatea) ca una dintre valorile noastre de bază, este important pentru noi să fim un angajator bun și un vecin bun în toate comunitățile unde activăm.

Suntem mândri că jucăm un rol atât de important în comunitatea și economia din Târnăveni și așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm relația cu cei cu care lucrăm la fabrică, comunitatea locală și autoritățile române”, a declarat Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close