Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România în care se construiește o nouă școală în valoare de 30 de milioane de euro. Va avea cabinet stomatologic și adăpost de apărare civilă

Orașul din România în care se construiește o nouă școală în valoare de 30 de milioane de euro. Va avea cabinet stomatologic și adăpost de apărare civilă

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 12:00 23 Mar 2024 Modificat la 12:00 23 Mar 2024
elevi scoala
Orașul din România în care se construiește o școală de 30 de milioane de euro. Va avea cabinet stomatologic și adăpost de apărare civilă Sursa foto: Getty Images I Ableimages

Întregul proiect ar trebui să fie gata în 24 de luni, după cum arată documentele oficiale.

Investiție impresionantă ar trebui să ajungă la  150.422.708,61 lei cu TVA, aproximativ 30 de milioane de euro.

Dezbaterile asupra indicatorilor tehnico-economici ai proiectului sunt în plină desfășurare, marcând un moment esențial în procesul prin care trebuie să treacă această școală. 

Noua școală va fi construită în Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat planurile ambițioase de a construi o școală modernă și bine echipată, care să ridice standardele în domeniul educației și infrastructurii.

Localizată pe strada Augustin Buzura din Cluj-Napoca, la intersecția cu strada Bună Ziua, această școală va include 27 de săli de clasă moderne, 4 laboratoare bine echipate și ateliere specializate, oferind o gamă variată de posibilități educaționale.

În plus, instituția va fi dotată cu o sală de sport de ultimă generație, parcare subterană pentru accesul ușor al părinților și personalului, precum și o bibliotecă pentru elevi și profesori.

Printre facilitățile oferite se numără și un adăpost de apărare civilă

De asemenea, proiectul prevede existența unui cabinet stomatologic, psihologic și medical, precum și o sală de tratament pentru beneficiul elevilor care vor frecventa această școală, potrivit Ziarul de Cluj.

Cum va arăta noua școală?

"Terenul identificat îndeplinește condițiile de selecție, asigură legătura directă cu parcul Bună Ziua, iar incinta este retrasă față de arterele majore de circulație, fiind protejată de trafic, poluare fonică și aglomerație”, se arată în documentația ce va fi aprobată de consilierii locali.

Opțiunea recomandată de proiectant este cea de școala de Tip-A și va cuprinde spațiile tehnice, parcare subterană, adăpost de apărare civilă, bibliotecă, zonă administrativă, spațiu pentru asistență medicală (cabinet stomatologic, cabinet logoped/psihologic, cabinet medical și sală de tratament), 27 de săli de clasă, 4 laboratoare, ateliere și sală de sport. Sala de lectură, cu depozit de carte pentru elevi, va putea permite accesul pentru 110 elevi.

Durata de realizare a proiectului pentru această școală este estimată la 24 de luni, din care pentru lucrările de execuție sunt rezervate 18 luni.

×
Etichete: şcoală
TOP articole
x close