Antena 3 CNN Actualitate Locale O navă sub pavilion Barbados a eșuat pe malul drept al Canalului Sulina

O navă sub pavilion Barbados a eșuat pe malul drept al Canalului Sulina

nava esuata sulina
Nava tanc ATA OCEAN sub pavilion Barbados care a eşuat pe malul drept al Canalului Sulina. Sursa foto: ANR
de Claudia Popovici    |    05 Sep 2024   •   21:04

O navă sub pavilion Barbados, care naviga aval pe Canalul Sulina, în balast, a eșuat pe malul drept, la mila marină 17. A fost solicitată intervenția unui remorcher. Nu au fost înregistrate victime şi nici urme de poluare, informează ANR, în cadrul unui comunicat de presă. 

Incidentul a avut loc astăzi în jurul orei 13:50, la mila marină 17, acolo unde nava tanc ATA OCEAN a eșuat pe malul drept al Canalului Sulina. Nava nu a reușit să se dezeșueze cu mijloace proprii, motiv pentru care s-a solicitat intervenția unui remorcher.

La faţa locului au ajuns remorcherul Sulina 2, aparținând AFDJ Galați, dar şi un ofițer din cadrul Căpităniei Portului Sulina pentru a constata situația.

„Nu au fost înregistrate victime și nu s-au identificat urme de poluare. Toate sistemele navei sunt funcționale, iar echipajul se află în siguranță. Operațiunea de dezeşuare este în desfășurare, iar cauza eșuării va fi stabilită în urma cercetărilor ulterioare. 

În zonă, adâncimile sunt suficiente, iar șenalul navigabil este destul de lat, astfel încât traficul naval se desfășoară normal", a transmis Autoritatea Navală Română (ANR), într-un comunicat de presă.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close