Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie din Timișoara se dădea medic şi făcea intervenții de chirurgie plastică. Polițiștii au deschis dosar penal

O femeie din Timișoara se dădea medic şi făcea intervenții de chirurgie plastică. Polițiștii au deschis dosar penal

doctor getty images
Femeia a făcut intervenții de estetică, remodelare și întreținere corporală fără nicio autorizaţie / Sursă: Getty Images
de R.M.    |    22 Oct 2024   •   18:00

O femeie din Timișoara este cercetată că ar fi exercitat profesia de medic, efectuând intervenții de estetică, remodelare și întreținere corporală, fără a fi autorizată în acest sens. În cursul zilei de marți, 22 octombrie, la casa femeii şi la cabinetul acesteia s-au făcut percheziţii, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Timiş, acţiunea a avut loc în cadrul operaţiunii JUPITER.

„În fapt, într-un spaţiu neautorizat şi neadecvat, aceasta ar fi efectuat tratamente de rejuvenare cu fillere (acid hialuronic), toxină botulinică (botox), mezoterapie, topire de grăsime cu diferite substanţe speciale, pentru care legea prevede calitatea de medic cumulată cu o competenţă specială recunoscută, femeia neavând absolvită nicio facultate de medicină şi nefiind activă în niciun colegiu al medicilor din România”, precizează comunicatul menţionat.

Având în vedere concluziile cercetărilor, a fost dispusă efectuarea a două percheziţii, la domiciliul şi un presupus cabinet medical al femeii, din municipiul Timişoara.

„În urma activităţilor desfăşurate, marţi, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au fost ridicate mostre de instrumentar medical şi substanţe specifice intervenţiilor estetice cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor”, mai precizează sursa citată.

×
Parteneri
x close