Antena 3 CNN Actualitate Locale O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită

O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită

politia romana
Poliția, imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Getty Images
de Mariana Zaharia    |    09 Sep 2024   •   14:06

Apel pentru ajutor la 112, în Pitești, dat de o adolescentă. Tânăra a apucat doar să anunțe că este în pericol, apoi apelul s-a oprit. Lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, după ce polițiștii au spart ușa unei locuințe ca să o găsească.

Polițiștii au reușit să o localizeze într-un cartier din Pitești. Au pătruns în apartament și au găsit fata fără răni. Dar în locuință părea că s-a dat o luptă. Mai mult, iubitul ei ajunsese, între timp, la spital. A fost înjunghiat și spune că tânăra l-a rănit, după ce între cei doi ar izbucnit o ceartă.

Fata are 17 ani, iar iubitul ei are 28 de ani. Amândoi lucrează la un supermarket. Fata nu mai merge la școală și s-a angajat cu acordul părinților, fiind minoră.

Cei doi s-ar fi certat azi-dimineață și așa a ajuns fata să ceară ajutor. El este acum la spital, are mai multe răni de cuțit pe spate, dar este în afara oricărui pericol.

Potrivit informațiilor Antena 3 CNN, fata a sunat la 112 când bărbatul a încercat să o ia cu forța să meargă cu el la spital. Acesta i-a dat drumul și a plecat singur la unitatea medicală. Ea s-a intors în apartament și nu a mai răspuns, de aceea polițiștii au chemat pompierii să spargă ușa.

Comunicatul Politiei 

În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o intervenție a polițiștilor, în urma unui apel prin SNUAU 112, prin care o femeie cerea ajutor, apel care s-a întrerupt brusc, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele, în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

În dimineața zilei de 09 septembrie a.c., polițiștii piteșteni s-au mobilizat ca urmare a unui apel prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, prin care o femeie solicita ajutor, apelul fiind întrerupt.

Au fost efectuate verificări complexe, în urma cărora s-a stabilit că apelul a fost efectuat din zona unui bloc de locuințe, din municipiul Pitești, stabilindu-se și apartamentul în cauză, unde nu a răspuns nicio persoană.

Având în vedere rezultatul investigațiilor până la acel moment, a fost forțată intrarea în apartment, iar în interior a fost identificată o minoră de 17 ani, care a confirmat că a apelat la 112, pe fondul unui conflict cu concubinul acesteia, de 28 de ani, din Căteasca.

De asemenea, în interiorul apartamentului au fost descoperite urme de răvășire și pete de culoare brun-roșcat.

De asemenea, s-a stabilit că în acest interval, bărbatul de 28 de ani s-a prezentat la o unitate medicală, acesta fiind conștient și prezentând mai multe leziuni prin înțepare, din primele verificări stabilindu-se că acestea au rezultat în urma stării conflictuale cu minora de 17 ani.

Pentru ambele persoane, au fost completate formularele de evaluare a riscului, conform Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice. Pentru tânără, nu au fost întrunite condițiile legale necesare emiterii unui ordin de protecție provizoriu, iar bărbatul s-a opus emiterii acestuia, astfel că ambele persoane au fost informate cu privire la drepturile pe care le au. De asemenea, le-au fost înmânate formularele pentru solicitarea unui ordin de protecție de la instanța de judecată.

În urma evaluării medicale a leziunilor bărbatului, precum și a cercetărilor cu privire la modalitatea de săvârșire a faptei, în cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor, iar cercetările sunt continuate de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor și luării măsurilor legale în consecință.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close