Antena 3 CNN Actualitate Locale Nori cu aspect de tornadă în județul Suceava. Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de Codul roșu de grindină și vijelii

Nori cu aspect de tornadă în județul Suceava. Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de Codul roșu de grindină și vijelii

Localnicii au publicat mai multe fotografii pe rețelele sociale

Suceava
Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de Codul roșu de grindină și vijelii, în județul Suceava
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2024   •   12:17

Vremea a făcut ravagii în mai multe localități din județul Suceava, pentru care a fost emisă, marți, o avertizare cod roșu de grindină, vijelii și averse torențiale. 

Codul roșu a vizat 10 localități din județul Suceava: Fălticeni, Liteni, Udești, Verești, Preutești, Fântânele, Rădășeni, Vulturești, Bunești, Hârtop, precum și în trei localități din județul Botoşani: Vorona, Corni, Tudora. 

Oamenii au publicat mai multe fotografii, pe rețelele sociale, cu dezastrul lăsat în urmă de vijelii.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini surprinse de localnicii din Preutești, județul Suceava. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: România este lovită în continuare de furtuni: Pagube majore după Codul roșu de vijelii în Defileul Dunării, unde vântul a atins 100 km/h

România este împărțită între vijelii și caniculă. Meteorologii au emis, miercuri, două alerte Cod galben, una de ploi și furtuni, alta de caniculă și disconfort termic ridicat.

Cod galben de ploi și vijelii

Începând de miercuri, ora 14.00, până joi, ora 6.00, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Temperaturi caniculare în România

Pe de altă parte, miercuri și joi, a fost emis cod galben de temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. 

×
Subiecte în articol: Suceava grindina vijelii cod rosu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close