Antena 3 CNN Actualitate Locale Muzeul-atelier Școala de la Piscu, paradisul copiilor pentru o zi

Muzeul-atelier Școala de la Piscu, paradisul copiilor pentru o zi

A fost o zi specială pentru zecile de copii care au participat la atelierele de la Piscu, judeţul Ilfov. În inima unui vechi sat de olari, cei mici au putut admira colecția de ceramică țărănească şi au descoperit secretele vechii comunități de meșteri din zonă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2024   •   13:09

După ce şi-au exersat abilităţile creative, copiii s-au delectat cu secretele meserii de jurnalist. Unul dintre punctele fierbinți a fost studioul de breaking news al Antenei 3 CNN, unde s-au jucat de-a reporterii în faţa camerelor de luat vederi.

”Orice interacțiune este binevenită pentru copii, înseamnă modalități noi de învățare, o altă posibilitate de colaborare, o altă oportunitate. Ei sunt foarte deschiși, tot ce este nou și tot ce nu ține de catalog este binevenit pentru ei”, spune Mariana Banu, director Școala Gimnazială Nr. 1 Ciolpani.

În cadrul evenimentului au fost şi ateliere de gătit, de gestionare a emoțiilor, de cunoaștere și de dezvoltare a abilităților.

”Încercam să dezvoltam diferite abilități pin jocuri teatrale, mai întâi ne cunoaștem și primul joc pe care l-ați văzut este de cunoaștere”, explică Varty Mihail, doctorand UNATC.

Organizatorii au întreţinut atmosfera şi au încercat să le ofere cât mai multe informaţii noi.

”Îmbinăm povestea cu experiența practică, un loc care este mai permisiv cu copiii, avem zona tactilă, în care ei se pot juca cu jucăriile de lut, avem sala multimedia, care iarăși le place foarte mult”, a precizat Adriana Scripcariu, istoric de artă și coordonator la Muzeul-atelier Școala Piscu.

Evenimentul a fost dedicat copiilor cu vârste cuprinse intre 8 si 16 ani.

×
Subiecte în articol: Piscu Ilfov
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close