Antena 3 CNN Actualitate Locale Metoda naturistă a unui fermier prin care a scăpat de coropișnițele din grădină: "Se pune la fiecare plantă"

Metoda naturistă a unui fermier prin care a scăpat de coropișnițele din grădină: "Se pune la fiecare plantă"

Un fermier a devenit viral pe rețelele de socializare cu metoda sa naturistă de a combate coropișnițele din grădină.

coropisnite
Metoda naturistă a unui fermier care a scăpat de coropișnițele din grădină: "Se pune la fiecare plantă" Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2024   •   22:00

Grădinăritul este o activitate plăcută și relaxantă, care aduce satisfacție atunci când plantele cresc și înfloresc. Totuși, grădinarii se confruntă adesea cu diverse provocări, printre care se numără și prezența dăunătorilor.

Aceștia pot afecta semnificativ sănătatea și productivitatea plantelor, iar printre cei mai comuni dăunători se numără şi coropișnițele.

Fiecare dintre acești dăunători are un mod specific de a ataca și de a se hrăni cu plantele din grădină, iar identificarea și gestionarea lor corespunzătoare sunt esențiale pentru menținerea unui ecosistem de grădină sănătos și productiv.

Dacă nu se iau măsuri la timp și cu eficiență maximă, insectele pot aduce daune însemnate, de pană la 60 % din răsadurile puse. Din fericire, există soluţii. Combaterea coropișnițelor se poate face acum şi acum cu ingrediente banale, astfel încât plantele să nu fie afectate. 

Dovadă stă metoda unui fermier care a devenit viral pe reţele sociale cu metoda sa 100% naturistă pentru a combate eficient coropișnițele. 

“Pentru a combate în mod natural coropișnița, eu folosesc mălai.Pun într-un bol o jumătate de kg de mălai. Pe lângă el adaug 8 linguri de zahăr, 2 linguri de borax (un mineral natural ce rămâne pe fundul lacurilor secate pe care-l găsiți în farmaciile veterinare) și 400 de ml de apă. Mălaiul se amestecă cu boraxul, având un efect foarte devastator împotriva acestui dăunător. Amestecul se pune la fiecare plantă”, a precizat fermierul pe grupul de Facebook Grădinărim împreună.

 

×
Subiecte în articol: fermier daunatori gradina
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close