Antena 3 CNN Actualitate Locale Măsuri drastice în Brașov, după mai multe accidente mortale. Viteza va fi redusă în municipiu

Măsuri drastice în Brașov, după mai multe accidente mortale. Viteza va fi redusă în municipiu

brasov.jpg
Foto: pixabay.com
de S.T.    |    09 Mar 2016   •   18:08

Limita de viteză cu care șoferii vor putea circula pe străzile și bulevardele din municipiul Brașov va fi redusă, peste o lună de zile, de 50 de km/h la 60, cât este în prezent. De asemenea, înainte de intrarea în municipiu se va circula cu 60 de km/h.

Decizia a fost luată miercuri în Comisia de Circulație a municipiului, după o întrunire a reprezentanților Poliției Rutiere Brașov, ai Poliției Locale și ai primăriei, scrie Agerpres.

Astfel, în perioada următoare, în Brașov vor avea loc și o serie de modificări în ceea ce privește semnalizarea trecerilor de pietoni sau desființarea altora, după ce, de la începutul acestui an, patru persoane au decedat după ce au fost lovite pe zebră, în timp ce traversau regulamentar. Ultima victimă, o tânără de 15 ani, a decedat la sfârșitul săptămânii trecute.

"Ca de fiecare dată, tot ce ne propune Poliția vom lua în calcul pentru că ei sunt cei care stau pe străzi și observă deficiențele în trafic. Vor fi mai multe treceri de pietoni mai ales în zonele intens circulate unde vor exista limitatoare de viteză, ori semaforizare cu buton, ori semaforizare cu temporizare. De asemenea, vor fi patru treceri de pietoni desființate — una pe bulevardul Saturn, una pe Calea București unde de la începutul acestui an două peroane au decedat în timp ce o traversau regulamentar, și două pe bulevardul Griviței. Poliția a spus că există justificări pentru desființarea acestora astfel încât municipalitatea nu va face altceva decât să pună în practică cele solicitate de poliție", a afirmat, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

×
Subiecte în articol: Brașov
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close