Antena 3 CNN Actualitate Locale Medalie de aur pentru maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie | Produsul a fost premiat la Salonul de Invenții din Iaşi

Medalie de aur pentru maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie | Produsul a fost premiat la Salonul de Invenții din Iaşi

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 16:55 30 Iun 2022 Modificat la 16:55 30 Iun 2022
Medalie de aur pentru maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie | Produsul a fost premiat la Salonul de Invenții din Iaşi
Sursa foto: ugal.ro

Mayobeet este un nou produs pe bază de maioneză, realizat în funcție de tendința oamenilor de a opta pentru consumul de produse naturale, fără adaos de aditivi.

Acesta a fost inventat de o echipă a universității gălățene. Este un produs sănătos și atractiv pentru clienți, susțin inventatorii.

„Un grup de cadre didactice și doctoranzi, drd. ing. Lazăr Silvia (Mistreanu), Lect. dr. ing. Georgiana Horincar, Prof. dr. ing. Gabriela Râpeanu, Lect. dr. ing. Doina Georgeta Andronoiu, Prof. dr. ing. Nicoleta Stănciuc, Conf. dr. ing. Oana Emilia Constantin, a creat maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, un produs cu valoare adăugată, sub denumirea de Mayobeet.

Prin adaosul de pudră obținută din coaja de sfeclă roșie, produsul este îmbogățit în compuși cu valoare biologică ridicată, naturali, care îi oferă maionezei protecție împotriva proceselor oxidative și prin consum maioneza cu valoare adăugată aduce numeroase beneficii la nivelul organismului.

În plus, maioneza este îmbogățită cu pigmenți de culoare roșie, dobândind astfel o culoare roșiatică, atractivă pentru consumatori, culoare a cărei intensitate colorantă variază în funcție de conținutul de pudră adăugat”, au anunțat reprezentanții UDJ Galați.

Maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie a fost premiată cu Medalia de aur, Diplomă de Onoare în cadrul Salonului Internațional de Invenții, INVENTICA 2022, de la Iași.

De asemenea, produsul a obținut Diploma de Excelență și o medalie din partea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

×
x close