Antena 3 CNN Actualitate Locale "O viaţă a fost salvată". Ea este Loredana, o polițistă din Neamț care a devenit un exemplu de profesionalism

"O viaţă a fost salvată". Ea este Loredana, o polițistă din Neamț care a devenit un exemplu de profesionalism

O polițistă din Neamț a reușit să salveze viața unui bărbat de 34 de ani, care a încercat să-și pună capăt zilelor.

"O viaţă a fost salvată". Ea este Loredana, o polițistă din Neamț care a devenit un exemplu de profesionalism
"O viaţă a fost salvată". Ea este Loredana, o polițistă din Neamț care a devenit un exemplu de profesionalism
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   23:40

Totul s-a întâmplat pe 7 mai, când a fost sesizată, prin apel la 112, intenția unui bărbat de 34 de ani de a se sinucide.

"Pe 7 mai, la ora 10.16, Serviciul 112 a fost sesizat că un bărbat de 34 de ani, fără domiciliu legal în Icuşeşti, vrea să se sinucidă.  Acesta ameninţa că va merge într-o pădure din apropierea localităţii rurale menţionate.

Contactul telefonic iniţial a avut loc la ora 11.43, în timpul căruia bărbatul a relatat că a încercat să-şi pună capăt zilelor prin spânzurare, dar cureaua cu care s-a legat a cedat“, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Loredana Axinte, agent principal de poliţie, a menținut permanent contactul telefonic, timp în care l-a determinat pe bărbat să dezvăluie locul unde se afla, o zonă împădurită, greu accesibilă.

În momentul în care polițiștii au ajuns la locul în care se afla bărbatul, acesta le-a spus că își dorește să se întoarcă la familie și copii, în Satu Mare. 

Astfel, Loredana Axinte a reușit, prin empatie și profesionalism, să-l convingă pe bărbat să renunțe la gândul de a-și pune capăt zilelor și să aștepte ajutor.

"Este important să subliniem că, în final, o viaţă a fost salvată. În spatele acestei intervenţii a stat agent principal de poliţie Loredana Axinte.

Nu este singura intervenţie de acest gen a colegei noastre şi, cu siguranţă, nici ultima“, au mai precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: politista Neamţ barbat salvat sinucidere
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close