Legea spune că dacă ești un dezvoltator imobiliar, pentru fiecare apartament de minimum 100 m² trebuie să ai pregătit cel puțin un loc de parcare. Dacă se depășește această suprafață, ești obligat să ai cel puțin două locuri de parcare.
Pe lângă acestea, trebuie să mai ai încă 20% locuri de parcare pentru vizitatori. Însă legea îți permite să folosești un sistem multilift, adică o construcție prin care să urci o mașină una peste alta, pe anumite cadre metalice.
Ei bine, în momentul în care Primăria vine și verifică dacă ai acest sistem multilift, dezvoltatorii imobiliari anunță o firmă de la care pot închiria astfel de sisteme.
Îl închiriază pentru o perioadă scurtă de timp, inspectorul din teren, verifică, vede că există. Mai apoi, după ce primesc avizul de construcție, acest sistem pleacă înapoi către proprietari și astfel locurile de parcare pentru vizitatori devin inexistente.
Dacă e să ne uităm și la nivelul Capitalei, în ultimii 2 ani, cele mai multe parcări au fost făcute, de exemplu, de Primăria Sectorului 3, undeva la 5.000. Pe locul doi se află cei din Sectorul 5, cu 2.000 de locuri de parcare, iar la coada clasamentului se află Sectorul 1, cu peste 100 de locuri de parcare și Sectorul 2 cu aproximativ 280 de locuri de parcare.