Antena 3 CNN Actualitate Locale Localitatea din România unde toți oamenii au același nume. Sunt nevoiți să se strige pe porecle

Localitatea din România unde toți oamenii au același nume. Sunt nevoiți să se strige pe porecle

O localitate din România surprinde prin faptul că toți locuitorii poartă același nume.

Localitatea din România unde toți oamenii au același nume. Sunt nevoiți să se strige pe porecle
Localitatea din România unde toți oamenii au același nume. Sunt nevoiți să se strige pe porecle
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2023   •   18:21

Este vorba despre localitatea Bicazu Ardelean, unde toți cei aproximativ 300 de locuitori poartă același nume și sunt nevoiți să se deosebească prin porecle, ca să nu se încurce între ei.  

Numele acestora este ”Țepeș”, și cea mai mare parte dintre ei stau în localitatea Țepeșeni, un cătun ce aparține de această comună.  

Ținând cont de faptul că este extrem de greu ca aceștia să fie diferențiați, oamenii mai au în buletin încă un nume, și anume o poreclă. De exemplu, pe unii îi cheamă Ţepeş Greuruş sau Ţepeş Bobescu. Problema este că și poreclele se repetă de multe ori și astfel se creează confuzii.  

”Avem Ţepeş Greuruş, Ţepeş Nica, Ţepeş Bobescu. Se întâmplă foarte des să ne confunde poștașul. Vecinul meu este tot Ion Țepeș Greuruş şi e numai cu un an mai mic decât mine. Suntem trei Ţepeş Greuruş.”, a spus un localnic, potrivit spynews.ro

Citește și: Singurul județ din România unde sunt mai mulți bărbați decât femei

Cum au fost stabilite poreclele 

Bineînțeles că poreclele au venit în urma unul lucru distinctiv care îi reprezintă. De exemplu, de la supărările, problemele sau chiar pasiunile fiecăruia.  

”Porecla vine de la ce necazuri, sau ce atitudini, sau ce făcea fiecare: făcea câte o poznă, sau cânta, sau mergea cocoșat. Greuruş, de exemplu vine de la greieruș, sau greier, adică omului îi plăcea să cânte“, a explicat un alt localnic. 

×
Subiecte în articol: Bicazu Ardelean Țepes
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Virus periculos într-o localitate din Italia. Peste 300 de oameni au ajuns la spital
x close