Antena 3 CNN Actualitate Educație Liceele unde niciun elev nu a promovat Bacalaureatul ar putea fi sancţionate

Liceele unde niciun elev nu a promovat Bacalaureatul ar putea fi sancţionate

licee bac antena 3 cnn
Este posibil ca aceste licee să fie sancţionate sau chiar să nu li se mai permită să propună cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență la zi. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2024   •   12:19

Două licee din ţară nu au niciun absolvent care să fi trecut examenul de Bacalaureat din 2024, iar directorii speră ca după contestaţii să existe măcar câţiva promovaţi.

Unul dintre ele este Liceul din localitatea Zetea, Harghita, judeţ care se află oricum printre cele cu o rată de promovare mică.

Al doilea este Liceul tehnologic de la Tismana, judeţul Gorj, unde şi anul trecut doar un singur elev a reuşit să obţină medie de promovare la Bacalaureat, dar asta după contestaţie. 

În comuna Zetea din judeţul Harghita, niciunul dintre cei 27 de elevi nu a luat bacalaureatul. 

Motivul îl reprezintă Limba și literatura română, pe care elevi maghiari nu au reuşit să o înveţe astfel încât să ia notă de trecere. 

„Ei trebuie să înveţe, să înţeleagă că dacă nu învaţă nu iau Bac-ul. Noi am ţinut meditaţii, ţinem şi în timpul verii, dacă este nevoie, altceva nu putem să facem. 

Noi în viitor deja avem clase la învăţământul profesional”, a spus Sebestyen Istvan Elemer, director adjunct la liceul din Zetea.

Aceeaşi situaţie este şi la Liceul tehnologic Tismana din judeţul Gorj. 

„Zero promovaţi. De remarcat că nu vorbim doar de cei din promoţia curentă, ci şi din seriile anterioare.

Sperăm ca pe 12 iulie, atunci când se vor afişa după contestaţii rezultatele, să fie câţiva promovaţi de la Liceul tehnologic Tismana”, a spus Ionuț Catrina, inspector școlar ISJ Gorj.

Este posibil ca după înregistrarea unor astfel de rezultate, liceele să fie sancţionate sau chiar să nu li se mai permită să propună cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență la zi.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close