Antena 3 CNN Actualitate Locale Legenda neștiută din spatele cântecului Zaraza, unul dintre cele mai îndrăgite şlagăre româneşti

Legenda neștiută din spatele cântecului Zaraza, unul dintre cele mai îndrăgite şlagăre româneşti

o_1brh0k82n104pbb8meq1fie3va8.jpg
Foto: captura video
de M.Z.    |    03 Oct 2017   •   14:43

Unul dintre cele mai îndrăgite şi cunoscute şlagăre româneşti, Zaraza, ascunde o legendă tristă. Se spune că Zaraza ar fi fost o brunetă focoasă, celebră în Bucureştiul interbelic, care a sfârşit cu gâtul tăiat, ucisă din gelozie. 

Cristian Vasile este interpretul care a lansat romanţa ”Zaraza”. Frumoasa Zaraza a fost iubita lui Vasile timp de doi ani. De frumuseţea ei a fost atras, în acelaşi timp, un alt lăutar celebru, Zavaidoc. Povestea de iubire dintre Vasile şi Zaraza s-a încheiat brusc în octombrie 1946, într-o seară în care Zaraza a ieşit să cumpere tabac pentru iubitul ei şi a fost ucisă de un ţigan care ar fi fost tocmit de Zavaidoc, potrivit adevarul.ro.

Distrus de durere, Cristian Vasile a zăcut în beţie zile în şir și ar fi încercat chiar să se omoare, spune legenda. Într-un final, el a avut parte de un sfârşit tragic. Bolnav de plămâni, Vasile a suferit o paralizie a corzilor vocale şi o boală de inimă și a murit în iunie 1974. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close