Antena 3 CNN Actualitate Locale Jaf în casa unui fost ministru al Apărării. Hoţul, care a plecat cu un încărcător de pistol, a ajuns acum la judecată

Jaf în casa unui fost ministru al Apărării. Hoţul, care a plecat cu un încărcător de pistol, a ajuns acum la judecată

Jaf în casa unui fost ministru al Ap?r?rii
Profimedia
de Cătălina Buzoianu    |    18 Iun 2024   •   17:54

Jaf în casa fostului ministru al Apărării, Teodor Atanasiu. Hoțul, care în pandemie l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat, a furat din casa fostului ministru inclusiv un încărcător de pistol, iar acum e trimis în judecată.

Bărbatul închiriase locuința de la familia fostului ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, iar în perioada decembrie 2000 - ianuarie 2023 acesta a distrus prin ardere mai multe bunuri, printre care tablouri, o bibliotecă de lemn, mai multe cărți, o centrală pe gaze, dar și piese de mobilier. De asemenea, a cauzat distrugeri la nivelul aceluiași imobil prin ardere, desenare și scrijelire, iar prejudiciul se ridică la peste 135.000 lei. Și asta nu este totul.

Tot atunci, dintr-o cameră încuiate cu cheia la care bărbatul nu avea acces, dar în care a intrat prin spargerea unui geam, a furat mai multe plachete, medalii și distincții, o machetă de pistol și un încărcător marca Glock, apoi a adresat, direct sau indirect, pe rețelele de socializare, amenințări cu acte de violență și moartea la adresa unor ofițeri și subofițeri de poliție. De asemenea, şi-a îndemnat auditoriul la acte de violență împotriva persoanelor de etnie romă, iar în timp ce era internat într-un spital de psihiatrie, cu ajutorul unui telefon, a înregistrat un filmuleț pe care i l-a trimis unui medic, prin care îl amenința cu moartea.

Bărbatul, de altfel, era internat la secția de psihiatrie, după ce l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat.

În acest moment, pe rolul Judecătoriei Alba Iulia există un dosar penal în care sunt trecute nu mai puțin de opt părți vătămate, printre care și fostul ministru, iar individul este acuzat, printre altele, de furt calificat, distrugere, ultraj, amenințare, incitare la violență, ură și discriminare și amenințare.

×
Subiecte în articol: Alba Iulia Teodor Atanasiu
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close