Circa 150.000 de sticle cu apă sfinţită sunt pregătite şi sunt aşteptaţi 20.000 de oameni la aceasta slujbă.
După finalizarea acestei proceduri, urmează ca apa sfinţită să fie îmbuteliată în PET-uri care vor fi puse la dispoziţia credincioşilor.
Apoi, ele vor fi împărţite mâine oamenilor. Etichetarea sticlelor cu agheasmă a început dinainte de Anul Nou, pentru ca procedura să meargă bine.
Teodosie, nemulţumit că oamenii săi nu s-au îngrijit de vasele în care era apa şi a urcat el acolo
De pe cisternă, IPS Teodosie s-a arătat nemulţumit de faptul că oamenii săi nu s-au îngrijit de vasele în care era apa şi a urcat el acolo, deşi spusese că în acest an nu se va mai sui pe cisternă.
A precizat, în schimb, că anul viitor va sfinţi doar apa din butoaiele de jos şi va avea grijă să fie destule la număr.
Totodată, Arhiepiscopul Tomisului a arătat că nu a obosit să se urce pe cisterne, spunând că a făcut antrenament pentru ziua de mâine.
IPS Teodosie: "Agheasma nu infectează, nu este periculoasă"
"Pentru mine nu este un efort să urc pe cisterne, dar unii se mai miră de ce urc. Trebuie apă pentru tot poporul. În mod canonic, Liturghia cuprinde şi agheasma (...).
Această apă sfinţită se ia pentru cei ce nu pot să se împărăşească, se ia ca mângâiere. Se ia până pe 14 ianuarie. Să trăiţi în curăţenie în această perioadă. Femeile care sunt în neputinţă nu pot să o ia", a spus ierarhul, la finalul slujbei, potrivit adevarul.ro.
"Agheasma nu infectează, nu este periculoasă. Nici Sfânta Împărtăşanie, nici Agheasma nu infectează şi noi nu avem o astfel de rată ridicată a infectărilor. Dacă anul trecut nu ne-am infectat peste 10.000, câţi au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea", susţine episcopul Tomisului.
Arhiepiscopul Tomisului spune că nu a obosit să se urce pe cisterne şi a făcut antrenament mâine
După ora 12.30, IPS va merge la biserica "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Hârșova (din parcul de la Dunăre).
De acolo se va pleca în procesiune către malul Dunării Port.
Slujba de Sfințire Mare a Apei va fi oficiată la ponton, apoi ierarhul va arunca trei cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri curajoși;
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat că 150.000 de sticle cu apă sfinţită sunt pregătite pentru Bobotează, precizând că slujba va avea loc, ca şi anul trecut, în Portul Tomis, iar la manifestarea religioasă sunt aşteptate 20.000 de persoane.