Unele şcoli însă, chiar şi câteva din Timişoara, nu vor primi autorizaţie sanitară de funcţionare pentru că fie nu au alimentare cu apă, fie în ele se desfăşoară lucrări.
Aceste şcoli, printre care se află şi licee de prestigiu din Timişoara, unde se desfăşoară lucrări, pot funcţiona şi fără autorizaţie sanitară, pe responsabilitatea unităţilor de învăţământ.
„În cazul în care nu există autorizaţie sanitară într-o şcoală, asta nu înseamnă oprirea procesului de învăţământ în unitatea respectivă, ea va funcţiona pe responsabilitatea directorului, respectiv al finanţatorului unităţii de învăţământ. Dar aici vorbim de nişte clădiri care vor sta goale până la terminarea lucrărilor şi o dată lucrările terminate bineînţeles că ele vor putea fi autorizate. Din controlul pe care l-am făcut, am constatat că sunt 16 unităţi de învăţământ neautorizare până în momentul de faţă. Numărul lor s-ar putea să fie puţin mai mare, o să verificăm fiecare şcoală în parte. Şi procesul de autorizare al unei unităţi de învăţământ este un proces continuu. S-ar putea ca anumite unităţi să fie autorizate şi după 15 septembrie”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct de Timiş Halasz Ferenc, pentru Tion.ro.