Antena 3 CNN Actualitate Locale Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Emil Boc: ”Este un moment de istorie”

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Emil Boc: ”Este un moment de istorie”

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă de la Cluj. Acesta se va întinde pe şapte hectare şi va fi în comuna Floreşti. Aceste lucrări ar trebui să fie gata în cel mult patru ani şi tot atunci să fie inaugurat şi noul spital. Primarul Clujului, Emil Boc, i-a învăţaţ pe Alexandru Rafila şi Nicolae Ciucă să dea cu sapa la începerea lucrărilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2024   •   19:26

Spitalul va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural, medical, dar și când vine vorba de echipamente și tehnologia IT.

În proiectul spitalului sunt prevăzute 22 săli de operație, 4 săli de nașteri și 849 de paturi, dintre care106 paturi vor fi pentru îngrijiri critice, inclusiv terapie intensivă, terapie intensivă de urgență și terapie intensivă de urgență și îngrijiri ale arșilor.

”Nu pot decât să fiu bucuros că sunt parte la un asemenea moment de istorie, să mulțumesc Universității de Medicină și Farmacie.

Ce se întâmplă aici este un moment de istorie. Acolo unde se lucrează împreună rezultatele sunt de neimaginat”, a declarat Emil Boc, candidat la Primăria Cluj-Napoca.

Finanțarea de peste 500 mil de euro pentru acest spital se face din fonduri guvernamentale și europene.

”Acest teren a fost preluat de la Ministerul Apărării, prin hotărâre de guvern a fost transferat către Consiliul Județean și l-am predat către Ministerul Sănătății. Această istorie din 2011 încoace s-a legat și de munca și de implicarea noastră, a Consiliului Județean”, a precizat Alin Tișe, candidat la Consiliul Județean Cluj.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.00 mp, plus un heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.000 mp.

×
Subiecte în articol: Cluj Emil Boc spital regional cluj
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close