Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu puternic în Munții Parâng. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să evite anumite trasee

Incendiu puternic în Munții Parâng. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să evite anumite trasee

BeFunky-collage - 2024-08-25T164536.116
Incendiu puternic în apropierea stânei Grivele / sursă foto: Facebook-Salvamont România
de R.M.    |    25 Aug 2024   •   17:06

Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Gorj nu recomandă coborârea din vârful Parângul Mare către sud prin vârful Grivele, întrucât zona este afectată de un incendiu foarte puternic care se manifestă în apropierea stânei Grivele.

Potrivit reprezentanților Salvamont Gorj, incendiul a fost observat de ieri după-amiază.

“Incendiul a fost observat de ieri după-amiază cu echipamente, cu infraroșii, de către salvamontiștii din baza Rânca, apoi s-a continuat observarea pe timpul nopții și astăzi a fost cercetat în teren din zona vârfului Molidvis de pe o culme paralelă cu cea în care se manifesta incendiul”, a anunțat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Ce trebuie să facem dacă ne prinde furtuna pe munte. Sfaturile salvamontiștilor care ne pot salva viața

Salvatorii montani au o serie de recomandări pentru cei pe care furtuna îi prinde pe munte.
 
Aceştia sunt sfătuiţi ca, înainte de toate, să respecte prognozele meteo şi, în special în Munţii Făgăraş, să fie pregătiţi pentru schimbări bruşte ale vremii. 
 
„Părăsiţi urgent creasta principală sau muchiile, unde probabilitatea de lovire este mai mare. Iar dacă frontul vine chiar deasupra voastră, coborâţi sub linia crestei/muchiei şi aşezaţi-vă pe vine (nu jos, în fund!!!) pentru a fi cât mai mici şi pentru a fi relativ izolaţi de talpa bocancilor, dacă trăsneşte foarte aproape.

Nu fugiţi, pentru că apare golul de potenţial care atrage fulgerul! Nu vă adăpostiţi sub arbori sau stânci, pentru că acestea pot constitui «ţinte» pentru fulger, iar descărcarea vă va electrocuta!”, sunt alte sfaturi ale Salvamont.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close