Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu masiv în Giurgiu. 40 de hectare din zona pădurii Bălănoaia au ars. Pompierii au fost chemați din timpul liber

Incendiu masiv în Giurgiu. 40 de hectare din zona pădurii Bălănoaia au ars. Pompierii au fost chemați din timpul liber

BeFunky-collage - 2024-08-03T215845.946
Incendiu masiv în Giurgiu. 40 de hectare de lizieră şi pădure au ars / sursă foto: Facebook- IGSU Giurgiu
de Roxana Mihăiescu    |    03 Aug 2024   •   22:03

Un incendiu de vegetaţie uscată a cuprins, sâmbătă, 40 de hectare de lizieră şi pădure şi două hectare de mirişte, în zona păduri Bălănoaia din judeţul Giurgiu. Din cauza vântului, intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă, iar mulți dintre aceștia au fost chemați din timpul liber.

Specialiștii sunt de părere că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.   

Totodată, din cauza extinderii rapide a incendiului pe o suprafață mare de pădure, dar și din cauza vântului, mai mulți pompieri din cadrul ISU Giurgiu aflați în timpul liber au fost chemați de urgență, pentru a participa la acțiunea de stingere.

„Aproximativ două ha de mirişte de grâu şi circa 40 de ha de litieră au ars, în această după-amiază, în pădurea Bălănoaia. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Punctului de Lucru Călugăreni, cu patru autospeciale de stingere şi o cisternă. Aceştia au fost sprijiniţi de personalul Ocolului Silvic Giurgiu.

Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la mirişte, vegetaţie uscată, dar şi în interiorul pădurii, în mai multe focare, arderea fiind întreţinută de vânt.

În unele dintre locuri accesul cu autospeciale nu s-a putut realiza, flăcările fiind stinse pompieri şi de personalul silvic, cu ajutorul lopeţilor speciale şi al stingătoarelor”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, sâmbătă seară, notează news.ro.

În acest context, autoritățile atrag atenția asupra faptului că utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, deșeurilor și altor materiale combustibile poate avea consecințe grave asupra mediului, proprietății și chiar vieții oamenilor.

 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close