La Căminul de Pensionari "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Iași este forfotă mare. Munca începe de la primele ore ale dimineții pentru a prepara 40.000 de sarmale ce vor fi oferite pelerinilor care participă, mâine, la Iași, la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.
Bucătăresele implicate au grijă ca totul să fie pregătit ca la carte. Sarmalele sunt fierte la foc mic, timp de trei ore, iar dimensiunea lor nu depășește dimensiunea degetului mic. "Punem suflet în tot ceea ce facem", spun acestea.
Citește și: Blestemul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi. Cuvintele scrise pe sfântul veşmânt de 380 de ani
Mâncarea va fi împărțită mâine, după sfârșitul slujbei la care sunt așteptați să participe mii de credincioși.
Aproximativ 175.000 de pelerini au trecut prin fața raclei Sfintei Cuvioase Parascheva începând de sâmbătă, de când moaștele au fost depuse în Curtea Mitropolitană.
Potrivit grupării de jandarmi din Bacău, care asigură ordinea în timpul manifestărilor, vineri dimineață, la coadă erau aproximativ 7.000 de pelerini.