Antena 3 CNN Actualitate Locale Jaf ziua în amiaza mare: doar două minute le-a luat hoţilor să fure două oi. Ce au surprins camerele de supraveghere

Jaf ziua în amiaza mare: doar două minute le-a luat hoţilor să fure două oi. Ce au surprins camerele de supraveghere

Jaf la drumul mare în Teleorman. În plină zi, trei hoţi au mers cu maşina, hotărâţi să fure oile de la o stână din comuna Piatra. Camerele de supraveghere au surprins totul.

de Anamaria Nedelcoff    |    20 Mai 2024   •   13:00

Proprietarul stânei este revoltat că, deşi le-a dus politiştilor toate dovezile, hoţii sunt în continuare liberi.

Pe camera de supraveghere se vede cum la ora 15:17 o maşină închisă la culoare opreşte în locul în care un sătean din comuna Piatra, judeţul Teleorman, îşi ţine oile. 

Din autoturism coboară trei indivizi, care aleargă animalele speriate, aleg oile cele mai arătoase şi apoi le bagă cu forţa în portbagaj. Toată operaţiunea le ia doar două minute.  La 15 şi 19 minute, hoţii pleacă.

Păgubitul, un cioban în vârstă de 74 de ani, s-a dus cu imaginile la Poliţia din comună. Le-a spus oamenilor legii unde îi găsesc pe hoţi, pentru că îi cunoştea. Răspunsul poliţiştilor l-a năucit.

"Le-am solicitat o echipă de intervenţie, să mergem la ei la locaţie. Ei au zis că nu pot să îmi dea o echipă de intervenţie, pentru că sunt două oi", povesteşte Gheorghe Manea, ciobanul căruia i s-au furat oile.

În urmă cu cinci ani, ciobanul a mai fost păgubit. Atunci i-au fost furate alte două oi, iar poliţiştii l-ar fi rugat după cinci ani să le declare moarte, pentru a clasa dosarul.

"Semnează-ne şi nouă aici, că ai găsit oile moarte pe la groapa de gunoi”, îşi aminteşte bărbatu.

Oficialii IPJ Teleorman confirmă că există un dosar penal deschis în acest caz.

"În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului cauzat", a declarat Nicoleta Iacov, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

Infractiunile de furt din gospodării au crescut alarmant in ultimii ani.

×
Subiecte în articol: hoti stana oi furate
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close