Antena 3 CNN Actualitate Locale Haine „de firmă“ fake, vândute în mari centre comerciale

Haine „de firmă“ fake, vândute în mari centre comerciale

1 minut de citit Publicat la 18:04 16 Noi 2018 Modificat la 18:04 16 Noi 2018
o_1csek83tt6fm3v11ju1dahs6e8.jpg

Este vorba de unul dintre primele dosare de acest gen instrumentat de justiţia ieşeană. Pentru că a pus la vânzare sute de produse vestimentare cu sigla unor firme de renume mondial, dar contrafăcute, un patron din Iaşi a fost sancţionat de instanţă. Nu se încurca cu mărci mici: folosea doar Zara, Tommy Hilfiger, Armani, Gucci, Louis Vuitton, Burberry, Hugo Boss. 

Administratorul Ina Design Company a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare cu amânare pedepsei, fiind găsit vinovat de contrafacere de produse. Liviu Valeriu Pătraşcu (43 de ani) deţine magazine în mai multe centre comerciale mari din Iaşi şi din regiune şi, potrivit concluziilor justiţiei, ar fi vândut sute de articole vestimentare ale unor branduri celebre în lume, deşi acestea erau contrafăcute. Individul a recunoscut comiterea faptei în timpul procesului, scrie Ziarul de Iași.

În 2013, poliţiştii ieşeni au mers la punctele de lucru ale firmei lui Pătraşcu, având suspiciuni că acesta ar vinde haine contrafăcute. La două magazine au descoperit că se vindeau haine marca Tommy Hilfiger şi Zara, cu preţuri între 50-70 de lei, existând suspicunea că erau contrafăcute. Ulterior, poliţiştii au efectut percheziţii la trei puncte de lucru ale firmei lui Pătraşcu În două magazine au fost descoperite 233 de produse vestimentare contrafăcute. Mărcile imitate erau Zara, Tommy Hilfiger, Armani, Gucci, Louis Vuitton, Burberry, Hugo Boss ş.a.

„În cursul urmăririi penale, inculpatul Patraşcu Valeriu Liviu a declarat că a achiziţionat mărfurile pe care ulterior le-a pus în vânzare în ziua de 26 iunie 2013, din Italia, de la un singur complex comercial, unde s-a deplasat după marfă. A precizat că a cumpărat de la Export Via Veneto, a plătit cash şi că a fost asigurat de către vânzător că produsele sunt originale şi că deţine acte care să ateste acest lucru. Inculpatul a susţinut că s-a înţeles cu vânzătorul să-i fie expediate ulterior certificatele de conformitate pentru produsele achiziţionate. A motivat că certificatul de conformitate nu i s-a înmânat pe loc, întrucât în magazin era îmbulzeală“, se arată în motivarea instanţei. Audiat însă de judecători, Pătraşcu a recunoscut faptele imputate, şi a beneficiat de judecată simplificată, asumându-şi capetele de acuzare din rechizitoriu. Decizia Curţii de Apel Iaşi, luată acum două zile, este definitivă.

×
x close