Antena 3 CNN Actualitate Locale Graniţa estică a Imperiului Roman, situată pe Olt, a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Cum arată Limes Alutanus

Graniţa estică a Imperiului Roman, situată pe Olt, a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Cum arată Limes Alutanus

Limes Alutanus, grani?a estic? a Imperiului Roman
Limes Alutanus, graniţa estică a Imperiului Roman. Sursa foto: Facebook/ Constantin Radulescu
de Mia Lungu    |    28 Iul 2024   •   22:36

Limes Alutanus, graniţa estică a Imperiului Roman situată pe Olt, a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO, a anunţat, duminică, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, potrivit Agerpres.

"27 iulie 2024 a fost o zi istorică pentru judeţul Vâlcea! În cadrul şedinţei UNESCO desfăşurate la New Delhi, India, Limes Alutanus a fost inclus în patrimoniul mondial. Această graniţă estică a Imperiului Roman, situată pe Olt, este acum recunoscută oficial pentru valoarea sa istorică şi culturală. (...)

Comisia UNESCO a apreciat investiţiile şi eforturile de restaurare şi conservare realizate în judeţul nostru. În mod special, Consiliul Judeţean Vâlcea a fost evidenţiat pentru contribuţiile sale semnificative, inclusiv investiţiile într-un punct muzeistic şi restaurarea Buridavei. Felicitări tuturor celor implicaţi! Este o realizare deosebită pentru patrimoniul cultural al judeţului Vâlcea", a transmis Constantin Rădulescu.

Astfel, judeţul Vâlcea este reprezentat prin următoarele monumente: Castrul de la Titeşti, Castrele de la Racoviţa, Castrul Arutela din Călimăneşti, Castrul de la Rădăcineşti din Berislăveşti şi Buridava din Râmnicu Vâlcea, precizează Constantin Rădulescu.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close