Antena 3 CNN Actualitate Locale Două gări aglomerate de pe litoral intră în lucrări de modernizare. Anunțul companiei CFR

Două gări aglomerate de pe litoral intră în lucrări de modernizare. Anunțul companiei CFR

Două gări de pe litoral vor fi modernizate. în urma unor investiții de peste 30 de milioane de lei. Compania CFR SA a anunțat că au fost semnate contractele cu firmele desemnate câștigătoare.

gara tren cfr neptun
Două gări aglomerate de pe litoral intră în lucrări de modernizare. Anunțul companiei CFR Sursa foto: Arhiva CFR Infrastructura
de Mia Lungu    |    15 Mai 2024   •   13:20

Contractele de modernizare a celor două clădiri de călători din haltele Costinești Tabără și Neptun au fost semnate cu Asocierea Construct I.N.G. I.S.P.C.F.- Arcada Company - SPIACT Craiova - PRO AMI'S Consulting S.R.L și au o durată de implementare de 12 luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 8 luni, de la emiterea Autorizației de Construire, pentru execuția lucrărilor de modernizare. 

Valoarea contractului pentru modernizarea haltei de călători Costinești Tabără este de 14.062.160,74 lei, fără TVA, iar pentru halta Neptiun de 16.571.306,07 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturi, și de la bugetul de stat.

Modernizarea include următoarele lucrări: clădiri noi de călători, peroane noi, inclusiv rampe pentru persoanele cu dizabilități, sistematizarea accesului la peroane, amenajarea trecerilor la nivel, garduri de protecție în zona liniilor, instalații moderne de telecomunicații și pentru siguranța circulației, sistem de supraveghere video.

CFR SA reamintește că, în cadrul programului pentru modernizarea stațiilor de pe raza SRCF Constanța, cu finanțare prin Programul Transporturi, este inclusă și clădirea stației Ciulnița, o investiție cu o valoare estimată de 28.801.221,64 lei, fără TVA, procedură aflătă în etapa de evaluare oferte.

×
Subiecte în articol: gări litoral modernizare investitie CFR SA
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close