Antena 3 CNN Actualitate Locale Fermierii cer amânarea lucrărilor pe "Autostrada Moldovei" A7, pentru a strânge recolta de grâu și rapiță

Fermierii cer amânarea lucrărilor pe "Autostrada Moldovei" A7, pentru a strânge recolta de grâu și rapiță

Fermierii din Bacău cer amânarea lucrărilor pe "Autostrada Moldovei" A7 , pentru a avea timp suficient să strângă recolta de grâu și rapiță

fermierii cer amanarea lucrarilor pe autostrada pentru a putea recolta
Fermierii cer amânarea lucrărilor pe A7, pentru a strânge recolta de grâu și rapiță Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Apostol    |    26 Apr 2023   •   13:49

Șapte fermieri din Județul Bacău au făcut o petiție către CNAIR - Prefectura Bacău - Consiliul Județean Bacău pentru a solicita amânarea începerii lucrărilor pe suprafețele de teren unde aceștia aveau culturi nerecoltate de grâu și rapiță.

Filimon Cosmin este unul dintre cei șapte fermierii semnatari ai petiției, cu cea mai marea suprafață de teren afectată, 50 ha. Acesta susține că nu a fost înștiințat nici el nici restul fermierilor de exproprierea terenurilor, deși legea o impunea.

Deși nu este împotriva lucrărilor pentru A7, fermierul acuză pierderi mari, pe lângă culturile care vor fi afectate, exproprierile se fac sub prețul pieței.

Citește și: Petre Daea, despre criza cerealelor: "Se va lua o măsură în favoarea fermierilor români"

Cei șapte semnatari au primit asigurări că constructorului va începe lucrările doar pe acele terenuri unde nu s-a cultivat ceva, așteptând să se strângă revolta, apoi să continue lucrările. Deși nu au fost fizic consultați de autorități, fermierii aștepta înțelegere de la autorități.

 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close