Antena 3 CNN Actualitate Locale Fenomen spectaculos în Hunedoara | Cascada Clocota, înghețată pe jumătate și învăluită de aburi

Fenomen spectaculos în Hunedoara | Cascada Clocota, înghețată pe jumătate și învăluită de aburi

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 12:23 08 Feb 2023 Modificat la 12:23 08 Feb 2023
New Project (62)
Sursa foto: Daniel Guță

Cascada termală Clocota, aflată în Hunedoara, formează, în zilele geroase, un peisaj cu adevărat spectaculos.

Datorită izvoarelor termale, căderea de apă este învăluită de gheață, dar și de aburi.

Cascada Clocota se află în stațiunea Geoagiu-Băi, iar în fiecare iarnă, turiștii vin în număr mare să o vadă pe jumătate înghețată.

"Deși stațiunea este pustie în această perioadă, am venit să vedem cascada Clocota, băile termale antice Germisara, și o să luăm și apă termală de la izvoarele de aici”, a spus un turist.

Citește și: Fenomen spectaculos în staţiunea Straja! Imagini care îţi taie răsuflarea

Cascada Clocota înregistrează o diferenţă de nivel de aproape 20 de metri pe firul apei.

În plus, căderea de apă a spălat rădăcinile copacilor din apropiere, iar mușchii și plantele atârnătoare creează un peisaj deosebit.

Cele 16 izvoare de ape termale ce se revarsă în râul Clocota fac ca apa acestuia să nu îngheţe, iar temperatura este ideală pentru plante și pentru viețuitoare precum salamandrele.

Băile termale romane din Staţiunea Geoagiu-Băi

În zilele de vară, turiștii vin în Staţiunea Geoagiu-Băi, aflată în vecinătatea oraşului Geoagiu, și se bucură de apele termale.

Stațiunea este cunoscută și datorită ruinelor Germisarei, fiind un complex termal antic, care a fost cercetat şi restaurat la mijlocul anilor '80, când săpăturile arheologice au scos la iveală 11 plăcuţe votive de aur (ofrande) şi numeroase alte artefacte antice preţioase.

"Importanţa Germisarei este dată de descoperirile arheologice care au avut loc în anii ’80, atunci când au fost scoase la iveală plăcuţele votive de aur, ofrande depuse de oamenii care mulţumeau astfel zeităţilor pentru că erau vindecaţi de apele termale”, informează Daniel Iancu, cercetător la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, potrivit adevarul.ro.

×
x close