Antena 3 CNN Actualitate Locale O fată de 16 ani a fost răpită de pe stradă, cu mașina, în Sălaj. Tatăl victimei: "Amador și Medalion au făcut-o"

O fată de 16 ani a fost răpită de pe stradă, cu mașina, în Sălaj. Tatăl victimei: "Amador și Medalion au făcut-o"

Sara Dobos (1)
Sara Doboș (stânga), fata a cărei răpire a fost anunțată Poliției de familia sa. Sursă foto: Antena 3 CNN
de Mircea Tătar    |    13 Iul 2024   •   16:35

Autoritățile din județul Sălaj sunt în alertă, după ce o minoră a fost răpită de doi bărbați de pe stradă, din localitatea Dragu, relatează Antena 3 CNN.

Este vorba de o fată de 16 ani. Incidentul a fost semnalat poliției de mama fetei.

Familia minorei susține că știe identitatea răpitorilor.

"Din primele informații, fata ar fi fost răpită chiar de pe stradă. Ea împingea un cărucior cu un copil mic, și mergea să cumpere apă, după cum ne-a declarat tatăl fetei. În acel moment, au venit doi indivizi care au băgat-o cu forța într-o mașină și au dispărut. Tatăl afirmă că îi cunoaște pe cei doi răpitori și spune că aceștia sunt oameni periculoși, care ar intenționa să-i scoată fiica peste graniță", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Mircea Tătar.

Tatăl fetei răpite în Sălaj se teme că fiica sa va fi obligată să se prostitueze în afara țării.

"Știu cine a luat-o. E vorba despre niște persoane de la noi din localitate. Fata s-a dus la magazin să ia o sticlă de apă plată pentru o fetiță de un an și opt luni. Fetița era cu ea, într-un cărucior. Când s-a întors de la magazin, a oprit lângă ea o mașină lângă ei. Acolo era și un nepot de-al meu, de 16.

Pe copil l-au bătut și l-au aruncat într-un șanț. Pe fiică-mea au apucat-o de cap și au băgat-o în mașină, forțat. Fetița mică a rămas acolo, în cărucior. Cred că vor să o scoată din țară. Nu sunt sută la sută sigur, dar cred că asta ar fi (intenția răpitorilor) ... Ei pleacă prin țări străine și au mai fost arestați dintre ei", a declarat la Antena 3 CNN Andrei Doboș, tatăl fetei răpite în județul Sălaj.

Potrivit tatălui fetei, cei doi se numesc Medalion Lingurar și Amador Lingurar.

Familia victimei mai spune că fiica lor se află în țară de circa trei săptămâni.

Este vorba despre o familie care muncește în Franța, potrivit informațiilor corespondentului Antena 3 CNN.

Autoritățile confirmă că investighează un caz de lipsire de libertate în Sălaj

Autoritățile au confirmat, într-un comunicat, că investighează acest caz.

"La data de 12 Iulie a.c., la ora 19.08, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Hida au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Dragu, cu privire la faptul că, la aceeași dată, fiica acesteia, Doboș Sara, de 16 ani, a fost luată cu forța din centru localității și dusă într-un loc necunoscut, de către un tânăr de 19 ani.

Cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, sub aspectul comiterii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, în vederea identificării minorei și a persoanei bănuită de comiterea faptei.

Persoanele care dețin informații utile cu privire la minora în cauză sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție", se menționează în comunicatul poliției.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close