Antena 3 CNN Actualitate Locale O familie de români şi-a făcut propria grădină zoologică, în Bihor. "Nutriile şi porcuşorii de Guineea i-am dat la schimb pe doi şerpi Anaconda, că nu s-au putut acomoda la noi"

O familie de români şi-a făcut propria grădină zoologică, în Bihor. "Nutriile şi porcuşorii de Guineea i-am dat la schimb pe doi şerpi Anaconda, că nu s-au putut acomoda la noi"

O familie din Bihor a reuşit să construiască de la zero o grădină zoologică. După o muncă titanică, de peste un deceniu, au reuşit să dezvolte un mic paradis în natură. 

de Georgiana Adam    |    02 Iun 2024   •   11:59

Totul pentru a încerca să desprindă tinerii, măcar pentru puţin timp, din lumea tehnologiei. 

La aproximativ 60 de kimoletri de Oradea, în Tărcaia, o familie a reuşit să strângă laolaltă aproximativ 130 de animale. 

Cerbi lopătari, bivoli, păsări Emu sau nutrii - sunt doar câteva dintre vietăţile pe care cei dornici le pot întâlni acolo. Dar şi iepuri, porcuşori de Guineea, struţ australian şi lame.

Potrivit acestora, de mai bine de 15 ani îşi doreau să realizeze acest proiect, iar în ultimii trei ani au şi reuşit. 

Ideea le-a venit, spun ei, după ce au observat că fiul lor petrecea mult prea mult timp pe telefon. 

Însă şi mai interesant este modul în care au reuşit să construiască acest mic paradis din natură. Materialele de construcţie sau unele animale, spre exemplu, au fost achiziţionate în urma unui troc.

"Nutriile şi porcuşorii de Guineea i-am dat la schimb pe doi şerpi Anaconda care nu s-au putut acomoda la noi şi decât să îi ţinem să se chinuie mai bine i-am dat în schimb.

Pe o parte de vaci am dat pălinca de pere", spune Florin Gabor, proprietarul grădinii.

Acum sute de vizitatori se pot bucura de animalele de acolo.

Vizitatorii pot face şi grătar, în locurile special amenajate.

×
Subiecte în articol: gradina zoologica Bihor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close