Recent, mai multe imagini filmate în fabrica de conserve Scandia, în 1963, au fost postate pe pagina de Facebook Cineclic, iar oamenii și-au amintit cu plăcere gustul preparatelor din trecut.
”Mi-e dor de bunătățile de atunci. Ce bun era salamul Poiana, Victoria. De fapt, toate. Pateul avea un gust pe care nu l-am mai găsit acum”, a scris un urmăritor al paginii.
Privind imaginile publicate, oamenii s-au întors în trecut și au menționat câteva aspecte care ne lipsesc azi.
”A fost cândva... chiar erau gustoase față de cele din ziua de azi”, a scris cineva.
”Era o vreme în care era totul sănătos. Acum... nu mai știi ce mănânci”, se arată într-un alt comentariu.
Citește și: Un tânăr de 19 ani a dat lovitura în afaceri. Cum a ajuns să vândă un ou cu 150 de lei, în Arad
Anul trecut, fabrica a împlinit 100 de ani
Înființată în 1922, fabrica a fost numită, inițial, Theil, după numele fondatorului ei, Josef Theil, un român de origine germană.
Fabrica producea conserve și preparate din carne, iar produsele erau foarte apreciate de locuitorii din zonă.
În 1941, fabrica a fost cumpărată de o firmă cu capital suedez, care i-a schimbat denumirea în Scandia.
În perioada comunistă, Scandia a fost naționalizată, fiind privatizată abia în 2001, potrivit turnulsfatului.ro.
Din 2010, Scandia a devenit Scandia Food, iar în afară de conserve, fabrica produce circa 70 de sortimente de alte preparate din carne.