Antena 3 CNN Actualitate Locale Evenimente în București, de Ziua Copilului 2024 | Linii de autobuz deviate și restricții de circulație, în acest weekend

Evenimente în București, de Ziua Copilului 2024 | Linii de autobuz deviate și restricții de circulație, în acest weekend

În weekend-ul de Ziua Copilului, mai multe evenimente vor avea loc în București. Astfel, pe 1-2 iunie, vor fi impuse și restricții de circulație în anumite zone, iar unele linii de transport ale STB vor circula pe trasee modificate.

calea victoriei pietonala
Evenimente în București, de Ziua Copilului 2024. Linii de autobuz deviate și restricții de circulație, în acest weekend
de Mia Lungu    |    31 Mai 2024   •   08:57

Primăria Municipiului București organizează, prin instituțiile subordonate, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, numeroase evenimente.

Expoziții la Muzeul Copiilor

La Muzeul Copiilor vor avea loc mai multe expoziții interactive și educative, precum „Misiuni în Safari”, „Pe urmele marilor exploratori - Aventuri cu Pirați”, „Creierul - Lumea din capul meu”, „A fost odată…”, „Egiptul Antic - Escape Room”. Tot aici se va organiza și un atelier de preparat biscuiți, unde cei mici își vor testa abilitățile în arta gastronomiei.

Proiecții de film, debate și escape room la Opera Comică pentru Copii

Spectacolele „Poveste magică” (interactiv), „Bubu și anotimpurile” (senzorial) și musicalul „Matilda” sunt spectacolele pe care Opera Comică pentru Copii (OCC) le-a pregătit pentru 1 Iunie.

La OCC va avea loc și lansarea Cantus Mundi Fest, eveniment organizat de Programul Național Cantus Mundi. Nu vor lipsi, printre altele, maratonul de activități în parcul de aventură, proiecțiile de film, escape room-ul, precum și o ediție specială a Atelierului de debate.

Accesul la Observator astronomic din grădina OCC va fi gratuit.

„1 Iunie în Ținutul Distracției“ la Teatrul „Ion Creangă”

Teatrul „Ion Creangă” va avea un program inedit, cu tema „1 Iunie în Ținutul Distracției“. Sala Mare din strada Piața Amzei nr. 13 vă găzdui reprezentații teatrale și activități pentru cei mici - „Albă ca zăpada“, „Amintiri din copilărie“, întâlniri interactive și ateliere atractive în care copiii vor dansa, desena, cânta și vor asista la numere de magie.

Programul creat de Teatrul „Ion Creangă” își propune să răspundă nevoii de joc și joacă a celor mici, dar și să-i familiarizeze cu noul spațiu de la Sala Mare.

Ateliere pe categorii de vârste la Teatrul Mic

Teatrul Mic va organiza ateliere dedicate copiilor, pe categorii de vârstă, organizate în parteneriat cu Școala de Teatru Dream Boutique, cu participare gratuită, pe bază de înscriere. Acestea vor avea loc în Sala Studio - Gabroveni 57.

Spectacole de teatru pentru copii

Teatrele „Excelsior”, „Odeon”, „Stela Popescu” și „Țăndărică” se vor juca spectacole mult așteptate de cei mici: la Excelsior, la Sala „Ion Lucian” - „Familia Addams”, la „Odeon”, iar la Sala „Majestic” – spectacolul „Clasic e fantastic – Copilăria lui Enescu”.

Teatrul „Stela Popescu” vine în întâmpinarea celor mici cu spectacolul „Lampio și grăuntele de lumină”, la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor.

Spectacole vor fi și la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles” („S-au furat poveștile”), precum și la Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” – Mogoșoaia (teatru de păpuși „Io, Vodă Brâncoveanu”).

Actorii de la Bulandra povestesc online despre cărțile preferate din copilărie

Pe rețelele sociale ale Teatrului „Bulandra” vor fi postate videouri în care actorii povestesc despre cartea lor preferată din copilărie - un demers despre rolul artei în dezvoltarea emoțională și cognitivă, despre teatru ca joacă, despre cărți care formează și despre toate resursele de imaginație, empatie, curaj, inteligență și sensibilitate dezvoltate prin lectură.

Expoziții și ateliere la Biblioteca Metropolitană București

Biblioteca Metropolitană București și filialele ei vor găzdui o mulțime de ateliere diverse și expoziții. Pe parcursul întregii zile vor fi activități variate ce au ca scop promovarea lecturii și a spectacolului, a jocului în aer liber.

or fi ateliere de lectură și creativitate, momente artistice de balet și operă pentru copii, pictură pe față, teatru de păpuși (susținut de Teatrul „Licurici” al Bibliotecii Metropolitane București) și multe altele.

Spectacolul outdoor „nOu” în Amfiteatrul Teatrului „Masca”

Amfiteatrul Teatrului „Masca” va găzdui spectacolul outdoor „nOu”, de Selma Dragoș, o experiență hazlie și interactivă, care îmbină teatrul popular cu tehnologia modernă.

Spectatorii vor fi echipați cu căști de silent disco pentru a se bucura pe deplin de universul sonor din lumea „nOu”. Pe parcursul spectacolului sunt folosite mijloace precum mecanisme ingenioase, păpuși și limbaje inventate pentru o întâlnire cât mai prietenoasă și distractivă între cei mici și teatru.

Cea mai lungă bandă desenată din România

De 1 Iunie, la Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) va organiza o serie de ateliere și expoziții. Recitalul de pian susținut de elevii Cercului de instrumente muzicale de la Clubul Copiilor sector 4 va avea loc la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, iar vernisajul expoziției de artă vizuală „Dualități textile/ la intersecția dintre micro și macro” al artistelor Laura Greaca și Livia Greaca – la sediul MNLR (strada Nicolae Crețulescu).

La Romexpo, în cadrul Bookfest 2024, copiii vor realiza cea mai lungă bandă desenată din România, inspirată din literatura română. Evenimentul este organizat de MNLR.

Mini Mezanin Market la Muzeul Municipiului București

La Muzeul Municipiului București va avea loc Mini Mezanin Market, ce conține tur ghidat pentru copii - „Povești și muzică la muzeu”, atelier de educație digitală și robotică de la MIndHub București Unirii, atelier muzical DJ Set Funk Fast, sesiune yoga BodyMind Balance și lansare album de jazz pentru copii Caruselul Vesel.

În Grădina Muzeului va avea loc Weekend Sessions - Picnic la umbra copacilor.

Ateliere la CREART și intrare liberă la „Universul lui Salvador Dalí” pentru copiii cu vârste de până la 14 ani

“Musical Playground, o sărbătoare de Ziua Internațională a Copilului” - eveniment caritabil, va avea loc la Sala Mare a ARCUB. La Casa Eliad se vor derula atelierele „Creatorii de basme muzicale” și „Povești muzicale”, iar intrarea la ARCUB, la expoziția „Universul lui Salvador Dalí” va fi liberă pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani.

Totodată, la Grădina Zoologică, accesul copiilor cu vârsta până la 14 ani va fi gratuit.

Porți deschise la STB

De 1 Iunie, Societatea de Transport București va deschide porțile Depoului Dudești (Calea Dudești nr. 184, Sector 3, București) în intervalul orar 10:00 - 16:00.

Vor putea fi vizitate tramvaiele vechi, modele din anii 1912 și 1956, dar și noile vehicule Imperio achiziționate de Primăria Capitalei. Principalul punct de atracție al evenimentului va fi plimbarea cu un tramvai de epocă Rathgeber P3.16 (Tramvaiul Cofetărie), care va circula pe traseul Depoul Dudești - Șura Mare - Depoul Dudești.

"Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană" pe Calea Victoriei și în Rahova, pe 1 și 2 iunie 

Proiectul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” va continua în acest weekend cu un festival al copilăriei, pe Calea Victoriei și în cartierul Rahova, pe strada Bârcă.

Ziua Copilului va fi sărbătorită cu o mulțime de activități sportive, spectacole de teatru și momente muzicale.

Amzei Block Party: Festivalul Bucureștiului Reimaginat

Intersecția din dreptul stabilimentului La Mița Biciclista din București va fi ocupată, sâmbătă și duminică, 1-2 iunie, de la 10.00 la 22.00 cu programe de dans contemporan și muzică veche, taraf și jazz.

Ce poți face la Amzei Block Party: Festivalul Bucureștiului Reimaginat, 1-2 iunie, de la 10.00 la 22.00:

• Orele 10.30-12.00: Dialoguri despre spațiul public: Discuții esențiale despre reimaginarea Bucureștiului. Moderate de Edmond Niculușcă.
• Orele 12.30-22.00: Expoziție FRAGMENTE din patrimoniu în misteriosul spațiu de la Croitoria de peste drum de La Mița Biciclista. Un proiect coordonat de Arh. Prof. Dr. Iulia Stanciu
• Orele 13.30-17.30: Ateliere de guerilla gardening: Activități pentru copii și adulți, pentru un oraș mai verde cu Asociația Climato Sfera.
• Orele 14.00-14.45 // 16.00-16.45: Plimbări imaginare: Povești despre cartier pentru a descoperi specificitățile arhitecturale și istorice ale zonei Amzei, cu Andreea Apostu, Alberto Groșescu și Edmond Niculușcă.
• Orele 17.30-18.30: CORPzero Improvizație, dans și miscare liberă pe stradă.
• Orele 20.00-21.30: Concerte: Muzică lăutărească cu Corina Sîrghi și taraful Jean Americanu (sâmbătă), jazz contemporan cu Trio Amphitrio (duminică).
• Orele 23.00-04.00 (sâmbătă): Afterparty: Summer Hits Night în saloanele Miței Biciclista, de la ora 23:00 până dimineața. | acces cu bilet.
• Orele 10.00-22.30: DJ set cu ABASC

Senatul organizează cea de-a patra ediție a Senatului Copiilor, pe 1 iunie

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Senatul României îi invită pe copii și pe părinți la cea de-a patra ediție a Senatului Copiilor. Evenimentul, găzduit în incinta și grădinile Senatului, se va desfășura sâmbătă, 1 Iunie 2024, între orele 10:00 și 17:00.

"Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Senatul României îi invită pe copii și pe părinți la cea de-a patra ediție a Senatului Copiilor, un eveniment amplu dedicat celebrării drepturilor și libertăților copiilor și tinerilor.

Distracția și voia bună se împletesc la evenimentul 'Senatul copiilor' cu creativitatea, curiozitatea și cu activitățile educative ce îmbogățesc cultura generală a micilor vizitatori. Tururile ghidate în Palatul Parlamentului îi introduc pe cei mici în lumea legilor, dar stârnesc interesul și pentru clădirea muzeu ce găzduiește Senatul. Partenerii noștri vor premia cele mai inspirate răspunsuri despre Senat", potrivit unui comunicat de presă.

"Pe toată durata evenimentului, copiii, părinții, bunicii și toți cei care vor să sărbătorească ziua de 1 Iunie la Senat au parte de numeroase surprize și activități distractive, educative și interactive: Monetăria Statului, pentru prima dată la ziua copiilor de la Senat, va produce pe loc monede pentru copii, UNICEF România, prezentă pentru a patra oară la Senatul Copiilor, vine cu cabine foto, pictură pe față, origami și mascote, Fundația Salvați Copiii și 'Amprenta de Bine' se alătură evenimentului și oferă participanților prilejul de a se bucura să deseneze.

Fundația World Vision România aduce jocuri de cunoaștere și comunicare, jocuri de societate, animație/face painting, jocuri sportive și terapie prin dans. Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Primăriei Municipiului București, CREART și Leroy Merlin vin cu ateliere de creație, la dispoziția micilor artiști: semne de carte, păpuși din linguri de lemn, tablouri din materiale reciclabile și podoabe tradiționale", se mai arată în comunicat.

De asemenea, Federația de Automobilism Sportiv prezintă o expoziție de mașini de raliu și Race Box prezintă o expoziție de mașini de colecție, Footbal Museum București va aduce exponate interactive, Destiny Park și Pro Camps Bușteni vor organiza o tombolă, unde câștigătorii vor primi două locuri în taberele de aventură și de schi ale organizației și 10 invitații pentru copii în parcul de distracții, Clubul Dinamo îi va învăța pe doritori fotbal și volei, pe terenurile special amenajate pe iarbă, Atelierul Girafei și Galeria Arhiva de Artă vor propune activități interactive pe parcursul întregii zile, iar echipele de la Naval/Scafandri (Ministerul Apărării Naționale), Salvamont România, Federația Română de Tenis, Federația Română de Lupte și Federația Română de Kempo (sensei Amatto Zaharia) vor contribui la activitățile Senatului Copiilor cu surprize extraordinare de care se vor bucura toți cei prezenți.

Programul artistic va fi asigurat de Opera Comică – momente artistice, recital Corul Magic și copiii din cadrul Programului Național Cantus Mundi, concert simfonic, de Palatul Național al Copiilor – moment artistic de dans, precum și de organizația ”E dreptul meu la viață și educație”. Va putea fi admirată și o expoziție de costume a Corului Național de Cameră ”Madrigal - Marin Constantin”.

Ambasadele Armeniei, Palestinei, Turciei, Ucrainei și Republicii Moldova, precum și Institutul Cultural Francez din București, împreună cu partenerii evenimentului - Bucuria, Panilino, Dulcinella, Eurodidactica, vor avea standuri cu produse tradiționale și materiale promoționale.

Camera Deputaţilor îşi deschide porţile de Ziua Copilului

Camera Deputaților își va deschide porțile sâmbătă, de Ziua Copilului, între orele 10.00 și 17.00. Copiii și însoțitorii lor vor putea vizita gratuit instituția.

Potrivit unui comunicat al instituției, accesul va fi permis pe la intrarea C1, nivel P, cu un flux de vizitare continuu, cu acces prin Bulevardul Naţiunile Unite.

Cei interesaţi vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară, respectiv „I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Mihai Viteazul”, sala Biroului permanent „Barbu Catargiu”, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Galeria de onoare și Galeria presei, precum și sala de plen.

Ca şi la ediţiile anterioare, copiii vor putea participa la o serie de activități distractive şi educative, organizate împreună cu mai multe instituţii partenere ale Camerei Deputaţilor, care vor include spectacole de teatru și de magie, întâlniri cu personaje fantastice îndrăgite de copii, animatori pe picioroange, tobogane gonflabile, pictură pe față pentru micii vizitatori, un stand unde vor concura micii microbiști, care vor primi mingi și tricouri cu autografele fotbaliștilor din „Generația de Aur”, șah, tenis de masa, survol avioane, drone, roboți, simulatoare de zbor și căști VR, momente de prezentare a tradițiilor militare, fanfară militară, prezentare de câini și cai ai forțelor de ordine și multe alte surprize.

De asemenea, în cadrul Bazei sportive „Ion Rațiu”, are loc, în perioada 28 mai – 1 iunie, o competiție dedicată copiilor practicanți ai tenisului de câmp – „Turneul micilor campioni – Camera Deputaților”, cu premii de peste 10.000 de lei, acordate sub forma unor vouchere pentru echipamente sportive. 

Prima ediţie a evenimentului „Porţi deschise pentru copii” a avut loc în 2007. Acţiunea a devenit, deja, o tradiţie prin care Camera Deputaţilor marchează Ziua Internaţională a Copilului şi oferă vizitatorilor ocazia de a cunoaşte una dintre cele mai importante instituţii ale statului.

Circulația rutieră va fi restricţionată pe Șoseau Kiseleff. Trasee modificate pentru trei linii de autobuz

Circulația rutieră va fi restricţionată pe Șoseau Kiseleff, în acest weekend, pe tronsonul cuprins ȋntre Str. Docenților și Piața Victoriei.

Cu ocazia organizării evenimentelor „UNO” și „Urban Farmers”, în perioada 31.05.2024 (de la ora 22:00) – 03.06.2024 (până la ora 06:00), circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos. Kiseleff, pe tronsonul cuprins ȋntre Str. Docenților și Piața Victoriei.

Având în vedere această măsură, sub coordonarea agenților de la Brigada Rutieră, circulația autobuzelor de pe liniile 100, 203 și 205 va fi modificată, astfel:

Linia 100 va funcționa (inclusiv în nopțile 31.05/01.06.2024, 01/02.06.2024 și 02/03.06.2024) pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă Sosiri” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre Piața Unirii 2, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii. 

Circulația autobuzelor pe sensul opus nu va fi modificată.

Linia 203 va funcţiona pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Cartier Greenfield” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre Piața Victoriei, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei. 

Circulația autobuzelor pe sensul opus nu va fi modificată.

Linia 205 va funcţiona pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Străulești” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre Piața Unirii 2, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. I.C. Brătianu, Str. Halelor, Aleea III, Aleea II, „Piața Unirii 2”. 

Circulația autobuzelor pe sensul opus nu va fi modificată.

Linii de autobuz cu trasee modificate, pentru desfășurarea evenimentului "West Side Flower Fest"

"Liniile de autobuz 105, 168 și N116 vor funcționa pe trasee modificate, în perioada 30.05.2024 (ora 23:30) - 03.06.2024 (ora 05:00).

Avȃnd ȋn vedere desfăşurarea evenimentului cultural artistic „West Side Flower Fest”, ȋn perioada 30.05.2024 (ora 23:30) - 03.06.2024 (ora 05:00), se restricţionează traficul rutier pe Drumul Taberei, între str. Brașov și str. Poiana Muntelui.

În această perioadă, autobuzele liniilor 105, 168 și N116 vor circula pe trasee modificate de la intersecţia Drumul Taberei/Str. Brașov, ȋn ambele sensuri, pe: Str. Brașov, Bd. Timișoara, Str. Romancierilor și Drumul Taberei, urmând apoi traseele de bază", anunţă STB.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marine Le Pen promite că va reduce ajutorul pentru Ucraina
x close