Antena 3 CNN Actualitate Locale Mai multe eleve din Suceava vor să fie strigate pe numele de băiat | "Vine un curent foarte periculos"

Mai multe eleve din Suceava vor să fie strigate pe numele de băiat | "Vine un curent foarte periculos"

Psihologul Irina Bodnariu a explicat că mai multe eleve din Suceava "nu mai acceptă să fie strigate pe numele de fată, ci pe cel de băiat", dar şi că "vine un curent foarte periculos".

New Project (8)
Sursa foto: Pixabay
de Alin Tarnovschi    |    03 Feb 2022   •   11:44

În cadrul emisiunii Subiectul Zilei de la News Bucovina, psihologul a atras atenţia asupra mai multor comportamente ale adolescenților suceveni, atenționând că a constatat că vine un curent foarte periculos asupra sexualității.

"Sunt cazuri în care familiile sunt prea aproape de copii și nu știu ce pofte să le mai facă și de aici copilul înțelege că i se cuvine absolut tot, că e la modă să gândești liber, dar tu nu știi ce gândești. Nu avem dezbateri sau o anumită formare în a învăța să gândim, de gândire critică, de analiză, documentare și vine un curent foarte periculos asupra sexualității.

Vorbim de probleme de orientare sexuală pe care noi le privim din zonele astea din afară, ca un fel de val modern care ne ia, că trebuie să fim cu ei pentru că altfel suntem împotriva lor. Sigur, când apare un caz, două-trei, sunt cumva disparate, dar când apar nevoi de schimbare de orientare sexuală sau de viziune asupra sexualității la nivel de clase, este o problemă”, a explicat Irina Bodnariu.

Ea a precizat că sunt clase în unele școli din Suceava, clase întregi de copii, de fete, care nu vor să mai fie strigate cu numele de fete, ci cu cel de băiat.

"Desigur, poate să existe, la un moment dat, la un anumit copil o anumită nevoie, o anumită transformare, care să fie reală. Trebuie să vedem și până unde aceste transformări sunt reale, dar când se întâmplă la nivel de clase, când 15-16 fete o iau razna, acolo nu este libertate de gândire. Nu înseamnă că trebuie să le înțelegem, nu înseamnă că trebuie să le facem jocul, nu înseamnă că dacă noi punem la îndoială în vreun fel concepțiile după care ele iau aceste decizii înseamnă că noi nu suntem moderni, că noi nu suntem deschiși”, a explicat psihologul din Suceava.

×
Subiecte în articol: Irina Bodnariu Suceava psiholog
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close