Antena 3 CNN Actualitate Locale O elevă a fost bătută de un coleg înaintea primei probe la Bacalaureat, în Craiova

O elevă a fost bătută de un coleg înaintea primei probe la Bacalaureat, în Craiova

conflict elevi liceu arges
Conflict între elevi la un liceu din Craiova înaintea examenului de Bacalaureat. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2024   •   16:52

Val de incidente la prima probă scrisă a Bacalaureatului. O elevă din Craiova a ajuns la spital, bătută de un coleg chiar înaintea examenului. De asemenea, se desfășoară o anchetă la un liceu din Gorj, după ce subiectele la Limba Română au fost publicate pe internet la scurt timp de la începerea probei.

Incidentul a avut loc după ce o elevă care și-a stropit cu suc un coleg s-a ales cu un pumn direct în față. Ea a trebuit să fie transportată la spital și va susține bacalaureatul pe parcursul acestei zile, însă, va primi subiectele de rezervă.

"Eram aici cu colegii și vorbeam despre subiectul trei. Şi mă uitam în jur, când un coleg s-a aprins că mă uitam la el aşa. Mi-a adresat cuvinte urâte şi era pus pe ceartă. M-am prefăcut că îmi caut telefonul să sun pe cineva apoi mi-a dat telefonul jos. Când m-am aplecat să iau telefonul a început să de-a cu pumnii în cap şi în faţă", spune victima

"E imposibil așa ceva. Nu se poate așa ceva la un băiat de clasa a XII-a să dea într-o fată de 40kg", spune un martor. 

Poliția a deschis o anchetă în acest caz. 

Pe de altă parte, este un scandal monstruos după ce s-a constatat că subiectele de la Limba Română s-au scurs în presă, la doar cinci minute după ce elevii le-au primit în sălile de examen.

Acestea au ajuns imediat pe rețelele de socializare, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla cine este făptașul, în condițiile în care acest lucru este ilegal.

Ministerul Educației a ținut să atragă atenția că dacă un elev a pus la dispoziție subiectele, atunci va fi exclus din examen, însă planează suspiciuni și asupra cadrelor didactice.

Subiectele de astăzi de la Limba Română de la Bacalaureat s-au scurs de la un centru de evaluare din Gorj, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Evaluării Naționale, mai exact la matematică, tot de la Gorj s-au aflat subiectele, iar la limba română la Evaluarea Națională s-au scurs de la o școală din Maramureș.În toate aceste cazuri s-au deschis anchete.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla mâine, când este proba obligatorie a profilului la Bacalaureat. Vorbim de proba la Matematică sau la Istorie.

 

 

×
Subiecte în articol: fata bătută Bacalaureat 2024 Craiova
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A nins la Dâmbovicioara, în Argeș. Imagini de pe camere de supraveghere
x close