Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev de 15 ani a fost găsit mort în internatul unui liceu din Buzău, unde învăța

Un elev de 15 ani a fost găsit mort în internatul unui liceu din Buzău, unde învăța

Un elev de 15 ani a fost găsit mort, în această dimineață, într-un internat din Buzău.

de Adrian Bonciu    |    15 Iun 2023   •   10:33

Băiatul era elev al Liceului Tehnologic pentru Deficienți de Auz. În această dimineață, în jurul orei 7:30, a fost găsit decedat în internatul unității de învățământ. Supraveghetorii au anunțat imediat ambulanța, dar din păcate medicii nu au putut decât să constate decesul. Polițiștii au început ancheta în acest caz pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

Băiatul avea 15 ani, era elev în clasa a 7-a și era cunoscut cu afecțiuni medicale. El a revenit la școală, unde era cazat la internat, ieri, după ce a stat acasă timp de 3 săptămâni din cauza grevei din învățământ. Dimineață, supraveghetorul de noapte a mers în camere să dea trezirea. Ceilalți doi colegi de dormitor au coborât la masă, însă elevul de 15 ani, nu. Supraveghetorul a mers din nou după el dar a văzut că acesta nu răspunde. S-a speriat și a chemat ambulanța.

Băiatul era sub tratament medical pentru mai multe afecțiuni medicale. În acest moment se așteaptă rezultatele necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului.

”O anchetă a poliției este în desfășurare, joi dimineață, la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiente Auditive din Buzău, după ce un copil a fost găsit decedat în internatul unității. 

Un echipaj cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță a fost solicitat în zorii zilei la centrul de învățământ special, pentru a încerca resuscitarea unui elev care a fost găsit fără suflare, în dormitorul său, întins pe pat. 

Personalul unității școlare a intrat în panică și a chemat ambulanța în momentul în care a observat că băiatul nu se trezește din somn. Medicii au constatat, din păcate, că pacientul nu prezintă semne vitale, acesta fiind declarat decedat în jurul orei 7.30”, se arată în comunicatul poliției. 

La Liceul Tehnologic pentru deficienți de auz învață 120 de elevi din mai multe județe, dintre care 60 stau la internatul din incinta liceului. Potrivit primelor date din anchetă, la momentul decesului erau doi supraveghetori de noapte, iar aceștia au respectat protocoalele de intervenție în acest caz. Totuși, la nivelul unității de învățământ va fi declanșată o anchetă internă.

×
Subiecte în articol: elev Buzau
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close